Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αυτοκτονία θεωρεί ο Πάγκαλος τη στάση Βενιζέλου με την «Ελιά»..



«Πράξη αυτοκτονίας» χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου ότι εάν η «Ελιά» δεν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση, ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σχολιάζοντας τον...
αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε:«Δεν με εκπλήσσει ο κ. Τσίπρας, διότι θα υποσχεθεί μέχρι τις εκλογές και άλλα πράγματα και ο θεός να μας δώσει κουράγιο να τα ακούσουμε». 
Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM» ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος σε επικριτικά σχόλιο προς τον ίδιο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον η παράταξή του, κι ούτε έχει μέλλον  με την παρούσα ηγετική ομάδα υπό τις εντολές του Ευάγγελου Βενιζέλου. Παράλληλα, ανέφερε πως κανείς δεν τον προσκάλεσε στις πρώτες εκδηλώσεις της «Ελιάς», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι τόσο ψώνιο για να παραπονιέμαι ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία μου. Μπορεί να υπήρχαν πιο σημαντικές παρουσίες, αλλά είναι λίγο περίεργο να μην καλεί ο κ. Βενιζέλος αυτόν που ήταν (υψηλότερα) στην κυβερνητική ιεραρχία του κόμματος του οποίου σήμερα ηγείται. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Παπανδρέου και μετά εγώ, ως πρώτος αντιπρόεδρος, και μετά ο Βενιζέλος».
Δήλωσε απόλυτα αντίθετος με την αντίδραση του κ. Βενιζέλου στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει την ορθή κατεύθυνση: «Το νομοσχέδιο κάνει δύο πράγματα: χωρίζει τις λαϊκές σε παραγωγούς και εμπόρους και ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Δεν βλέπω σε τι κακό μπορεί να οδηγήσει αυτό είτε τους παραγωγούς είτε τους καταναλωτές».
Υποστήριξε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι εάν η «Ελιά» δεν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος και είπε. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο».
Προσέθεσε ακόμη ότι «γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4, 5 ή 6% ή 10% και 12 και 15%, διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου;».
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας με νόημα ότι «δεν με εκπλήσσει ο κ. Τσίπρας, διότι θα υποσχεθεί μέχρι τις εκλογές και άλλα πράγματα και ο θεός να μας δώσει κουράγιο να τα ακούσουμε».
Για τον Στ. Θεοδωράκη, είπε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός «διότι κάπου έχει αρχίσει να τον βαριέται ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: