Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Κλείδωσε» της Ντόρας για Βρυξέλλες...


samaras-mpakogianni
Στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται πως καταλήγει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του επιτρόπου που θα αντικαταστήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο την Μαρία Δαμανάκη στις Βρυξέλλες.
Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με την πρώην υπουργό, η οποία έγινε...
κάτω από άκρα μυστικότητα στο πατρικό διαμέρισμα του κ. Σαμαρά στη Μουρούζη, ενώ οι επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστίασε και στα θέματα της οικονομίας, με την πρώην υπουργό να θέτει ξανά το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, κάτι που όπως τόνισε μπορεί να επιτευχθεί με σωστή διαπραγμάτευση.
Ωστόσο όπως αναφέρουν κύκλοι από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, οι δύο πλευρές δεν αναφέρθηκαν στον επερχόμενο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Συνάντηση Σαμαρά με Κώστα Καραμανλή
Ο πρωθυπουργός είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Αυτή έγινε σε δείπνο στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή, έπειτα από την ομιλία του Τζέιμς Σταυρίδη με θέμα τη Διεθνή Ασφάλεια στον 21ο αιώνα στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Πέμπτη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συζητήθηκε τίποτα μεταξύ τους, ωστόσο κάποιοι αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι ο κ. Στουρνάρας θα μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: