Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Διήμερο κρίσιμων αποφάσεων Αιχμές Κουβέλη για ελλιπή στήριξη της ΔΗΜΑΡ από στελέχη της


Αιχμές Κουβέλη για ελλιπή στήριξη της ΔΗΜΑΡ από στελέχη της
Ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της ομιλίας του   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αιχμές για τη στάση στελεχών της ΔΗΜΑΡ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας άφησε ο Φώτης Κουβέλης ανοίγοντας ένα κρίσιμο διήμερο εξελίξεων στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου.

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ό,τι περνούσε απο το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι.

» Φανήκαμε φιλόξενοι σε πρόσωπα με άλλη πολιτική καταγωγή που ήθελαν να δώσουν μαζί μας την εκλογική μάχη» διερωτήθηκε.

Και συνέχισε: «Ήμασταν όσο άξιζε σε αυτό το χώρο ενωμένοι; Ήμασταν αλληλέγγυοι; Δώσαμε τη μάχη οσο αποτελεσματικότερα μπορούσαμε πέρα από προσωπικές θέσεις;».

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ «βρίσκεται στην καμπή μιας εξαιρετικά αρνητικής εκλογικής εμφάνισης που απογοητεύει τα μέλη μας και δείχνει να περιορίζει δραστικά την εμβέλειά μας».

Για τον Φώτη Κουβέλη κύρια αιτία των χαμηλών ποσοστών που έλαβε το κόμμα είναι ότι «δεν μπορέσαμε να καταδείξουμε το κυβερνητικό μοντέλο που προτείνουμε και πώς εμείς εννοούμε την πολιτική των συμμαχιών».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει και επανέλαβε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση των μελών της ΚΕ. «Προσωπικά από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, ένιωσα βαριά στους ώμους μου την ευθύνη της ήττας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης έθεσε, επίσης, τους άξονες της πολιτικής του κόμματός του το επόμενο διάστημα ως εξής:

  • «Επιμένουμε στο εγχείρημα της ΔΗΜΑΡ, στην οργανωτική και πολιτική αυτονομία μας
  • Χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας που να εκφράσει την εναλλακτική προοδευτική λύση.
  • Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
  • Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ».
Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του πρότεινε την πραγματοποίηση συνεδρίου το φθινόπωρο «το χαρακτήρα του οποίου πρέπει να τον συναποφασίσουμε» όπως είπε, κάνοντας λόγο για συνέδριο συνθέσεων και ενότητας.

«Οι Κασσάνδρες προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας. Το τέλος της ΔΗΜΑΡ, για μία ακόμη φορά θα διαψευσθούν. Η ΔΗΜΑΡ είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: