Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή το απόγευμα ο ανασχηματισμός;...


Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται αύριο το απόγευμα.  Ο πρωθυπουργός ήταν και σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου και όλα δείχνουν ότι...
λίστα με τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αν δεν υπάρξει κάποια εμπλοκή δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί την Κυριακή το απόγευμα και την Δευτέρα το μεσημέρι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, προκειμένου την Τρίτη το πρωί όλοι οι νέοι υπουργοί να είναι στις θέσεις τους.

Για την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού Οικονομικών δύο είναι αυτή την στιγμή τα φαβορί. Ο Ν. Δένδιας και ο Χρ. Σταικούρας με τον τελευταίο να έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς γνωρίζει ως αναπληρωτής τα θέματα, είναι ένας από τα κυβερνητικά στελέχη που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός και επίσης δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Στουρνάρας αποχωρεί μετά από δύο χρόνια από την Νίκης και πηγαίνει μερικά μέτρα πιο κάτω και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου για να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Α. Λοβέρδος μπαίνει στην κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το οποίο απομακρύνεται ο Αθ. Τσαυτάρης. Θέση στο κυβερνητικό σχήμα σε θέση υφυπουργού αναμένεται να πάρει και η Νίκη Τζαβέλα.

Το δίδυμο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο. Δ. Αβραμόπουλος και Φ. Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ποιο πιθανό είναι ότι θα παραμείνει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και ακούγεται η μετακίνηση του στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης δύσκολη θεωρείται να είναι μαζί στην κυβέρνηση Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει αμετακίνητος στο υπουργείο Υποδομών, όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού. ..
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: