Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ένας "Παπαδήμος" εγγύηση στην Τρόικα...


... και η "Λαϊκή Δεξιά" των τηλεπαραθύρων για ξεκάρφωμα....
Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία παρουσίασε η κυρία Σοφία Βούλτεψη είναι ένα σχήμα με δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, η επιλογή του κυρίου Γκίκα Χαρδούβελλη στην θέση του Υπουργού Οικονομικών με ή χωρίς τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, εγγυάται την...
συνέχιση της πολιτικής με άξονα τις ανάγκες των τραπεζιτών και αυστηρή εφαρμογή της λιτότητας. Ο νέος υπουργός έχει πλούσιο ακαδημαϊκό βιογραφικό αλλά ως αναφορές στα δημόσια πράγματα τους κ. Σημίτη και Παπαδήμο, αλλά και την Eurobank της οποίας είναι στέλεχος.

Δεύτερον, ο κύριος Σαμαράς αναθέτει υπουργείο σε τηλεοπτικούς ρήτορες της λαϊκίστικης Δεξιάς για να συγκρατήσει απώλειες προς τα δεξιά του, ή να επαναπατρίσει ψηφοφόρους. Συνολικά η κυβέρνηση είναι σαφώς πιο δεξιά και πιο συντηρητική. Ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ, έχει τους πιο δεξιούς. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τις απόψεις των λαϊκών δεξιών στα θέματα της ιδιωτικοποίησης του νερού, ή της καταστροφής των παραλιών.

Περιττό να αναφέρουμε ότι, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση με αυτήν την πολιτική φυσιογνωμία ακυρώνει αυτομάτως κάθε συζήτηση περί κεντροαριστεράς που να το αφορά.

Γιατί επέλεξε ο Α. Σαμαράς να σχηματίσει μία τόσο προφανώς εκλογική κυβέρνηση;
Τα εκκαθαριστικά δεν μπορούν να αποκρύπτονται για πάντα
Το ΠΑΣΟΚ είναι σε διαδικασία ημιδιαφανής
Και κοντά σ' αυτά, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να προταθεί για πρόεδρος καθιστώντας έτσι πιο πιθανή την αναγκαστική προσφυγή σε εκλογές τον Φεβρουάριο

Φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα των εκλογών ο Σαμαράς αντί να το ακούει από τα κανάλια. 

Κυρίτσης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: