Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός με "παλινόρθωση" της πολιτικής γελοιότητας!...


Ο ενεργών κατά τις υπαγορεύσεις της κεφαλής του, άμοιρος σύνεσης και ψυχικής ισορροπίας, με επιρρέπεια στην ακριτολογία και στη διανθισμένη με προσδοκίες ακατάσχετη ψευδολογία, ως "τρόφιμος" του Μαξίμου με...
"συμπαραστάτες" του την πολιτική επιπολαιότητα και τους σοφιστικούς συλλογισμούς των αθυρόγλωσσων συνεργατών του, «έγραψε» και πάλι ανακοινώνοντας έναν ανασχηματισμό που καταδείχνει, όχι απλώς έλλειψη προπαρασκευής, σχεδίου και έμψυχου πολιτικού δυναμικού, αλλά και το διάλληλο κύκλο της πολιτικής γελοιότητας…

Ποιοι επελέγησαν να στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα της συμφοράς; Πρόσωπα εν πολλοίς με «αφοσίωση» στην πολιτική βλακεία, «μπροστάρηδες» στην εκποίηση κάθε λογικής θεώρησης των πραγμάτων, κεκράκτες της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, αδαήμονες και αθυρόστομοι με «συγκρουσιακή» και νευρωτική ενίοτε συμπεριφορά, αναμφίβολα απαίδευτοι και από ανεπάγγελτοι έως μερικώς ή παρασιτικώς απασχολούμενοι στο παρελθόν. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι της πολιτικής ντεκατέντσιας του τόπου όλοι τους!.. Κάποιοι εξ” αυτών προσωποποιήσεις της κιτς λογικής της πολιτικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική αξιοπρέπεια!

Αυτό είναι το «προφίλ» της ανασχηματισμένης κυβέρνησης. Οι λεπτομέρειες και οι αναλύσεις δεν έχουν καμία μα καμία σημασία, ανεξάρτητα πως παρουσιάζεται ήδη ο ανασχηματισμός από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τα «στημένα» ρεπορτάζ των καναλιών και τους δημοσιογραφίσκους της εξαγορασμένης παχυλής επιβίωσης.

Και η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί θα έπρεπε να ενδιαφέρουν το κόμμα. Και εν προκειμένω τη δικομματική κυβέρνηση και κανέναν άλλο. Επειδή όμως οι προσδοκίες των πολιτών «πολιορκούνται» μονίμως από τους «επιδρομείς» της παραπληροφόρησης, το ενδιαφέρον του λαού οξύνεται εξ” εθισμού με την κάθε κυβερνητική αλλαγή.

Από το συγκεκριμένο κυβερνητικό δίδυμο, ωστόσο, όσο κι αν ανασχηματιστεί σε πρόσωπα, το μόνο που μπορεί να περιμένει ασφαλώς ο λαός είναι ο ανασχηματισμός της ανικανότητας με την «παλινόρθωση» της πολιτικής γελοιότητας. Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς διαφορετικό από μια κυβέρνηση «αναπαλαιωμένη», που έδειξε όλες τις μεταμορφώσεις της σε δύο χρόνια. Το παιχνίδι των ανασχηματισμών εξάλλου, είναι παιχνίδι εξουσίας και όχι ουσίας. Γι” αυτό και δεν συνηθίζεται σε χώρες με προηγμένο πολιτισμό και με κόμματα που σέβονται τους πολίτες…

Η Ελάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που πάντα εκδηλώνεται την έσχατη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία «Τυφλή στα μάτια και στο νου». Οποτε η ανυπαρξία ιδεών και συγκεκριμένης πορείας, καθιέρωσε για δεκαετίες ως μόνο πρόγραμμα το «άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις». Κάποοι βέβαια παραμέθυσαν φανερά και καταγγέλθηκαν ως άσωτοι.

Οσοι όμως μακράν των θνητών σοσιαλιστών (χωρίς σοσιαλισμό) και των φιλελευθέρων (χωρίς φιλελευθερισμό) κατανάλωσαν νέκταρ και αμβροσία στα δώματα του Ολύμπου, κρατούν το προνόμιο του «πόθεν έσχες» ως να μην «έσχον». Οι δε σημερινοί «ανασχηματισμοί» σε «σωτήρες» μας, οι οποίοι μάλιστα με το ανασχηματισμένο κυβερνητικό προσωπείο, διεκδικούν την προοπτική της τετραετίας στην εξουσία, για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της «σωτηρίας» της δεινοπαθούσης ελληνικής κοινωνίας, μας επιφυλάσσουν πολλές οδυνηρές εκπλήξεις…

Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους; Η Ελλάδα είναι νικημένη χώρα. Νικημένη από τους Ελληνες. Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν. Η Ελλάδα «ποτέ δεν πεθαίνει».

Πεθαίνουν όμως οι Ελληνες. Και φυσικά δεν πεθαίνει η Ελλάδα από τα όποια πολιτικά τερτίπια. Απομειώνεται όμως από τις ολέθριες πολιτικές και στο μέλλον δεν αποκλείεται να ξοφλήσει. Στην Ελλάδα νίκησαν αλληλδιαδόχως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν λέω σοσιαλισμός και φιλελευθερισμός, γιατί ουδεμία σχέση έχουν τα δύο αυτά υπό διάλυση πλέον κόμματα, μ” αυτές τις προαναφερόμενες ιδεολογίες και το σύστημα αξιών τους.

Η «νίκη» τους δεν έφερε τίποτα ή σχεδόν τίποτα από τις προσδοκίες των πολιτών. Αφαίρεσε μάλιστα πολλά απ” όσα είχε φτιάξει το «αστικό»μας πολίτευμα.

Εχει θα μου πείτε σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερή ιδεολογία, όταν τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του, του προέδρου του κόμματος συμπεριλαμβανομένου κι ας αναμηρυκάζει τη λέξη «Αριστερά» σε κάθε λεκτικό του βήμα, προέρχονται από την αστική τάξη ή συμπλέουν με την πλουτοκρατία, διαθέτοντας υπέρογκες καταθέσεις σε ξένες τράπεζες;

Τώρα έθεσαν στόχο όλοι τους, αφού μας ρήμαξαν τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία, αφού μας καθυπόταξαν στις συνέπειες της ανικανότητάς τους με πληθωρική κοροιδία και γελοιότητα, να μας βάλουν σε πορεία προς το τέρμα. Αυτή θα είναι η μεγάλη ήττα της Ελλάδας. Και φυσικά όλων των Ελλήνων. Τίμιο εκ μέρους τους πάντως! Δεν φείδονται μηχανορραφιών και κοροιδίας προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Το «κραυγάζουν» με τις ενέργειές τους. Τι φταίνε αυτοί αν ένα ικανοποιητικό μέρος των Ελλήνων εθελοτυφλεί; Τύφλα ζητάνε οι Ελληνες; Τύφλα τους προσφέρουν! Και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αλλαξοπιστήσουν οι τυφλοί πιστοί.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η Ελλάδα κυβερνιέται, το «κυβερνιέται» βέβαια καθ” υπερβολήν, με σκισμένα φλάμπουρα, ανιδεολόγητα, άσκοπα και τυχάρπαστα. Αυτή είναι η προκάτ, μεγάλη ήττα. Δηλαδή είπαν και είπαμε: Θα κυβερνηθούμε από ηττημένες ιδέες, με κατεβασμένες σημαίες, με άδειες καρδιές, με υποταγή στο πεπρωμένο μας, με την υποτέλεια που αρμόζει στον ραγιά και που επιζητεί το ελάχιστο πλέον, για να έχει κάποιες ισχνές προσδοκίες!..

Με τη «στάση»μας νικήσαμε τον εαυτό μας και υποταχθήκαμε στο μαζικό γιουρούσι των κομμάτων της ξευτίλας. Ας θρηνούν εκ των υστέρων κάποιες Μαγδαληνές… Νικήσαμε τη συνείδηση του Ελληνα, ώστε να μην αντιδρά. Χειμερία νάρκη. Νικήσαμε βασικά τη λογική. Γι” αυτό και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Νικήσαμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ώριμα φρούτα για κάθε εκμετάλλευση και για κάθε χρήση. Οπότε και περιμένουμε με αδημονία ή ευελπιστούμε ότι κάτι θα αλλάξει με τον εκάστοτε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Και το χειρότερο: Εκμηδενίσαμε τις προσωπικές και εθνικές τύψεις. Υπέροχοι, τελικά εξαθλιωμένοι, «απελευθερωμένοι» από κάθε προοπτική κοινωνικής προόδου και αναμφίβολα μοιραίοι. Και θα διαπιστώσουμε πως μας προδίδουν, όσο κι αν μας παραπλανούν με ανασχηματισμούς και υποσχέσεις για ανάπτυξη και άλλες ηχηρές πολιτικές ασυναρτησίες. Αν και υπάρχει ένα φαινόμενο ακόμη πιο αποκαρδιωτικό και από την προδοσία. Η φτήνεια!..Μας μετέτρεψαν σε σκλάβους της ευτέλειας, παγιδευμένους σε ανόητες προσδοκίες, γελοία πάθη, ιδιοτέλειες υπό το κράτος του πανικού, εξευτελιστικές κομματικές αναπηρίες, στο φόβο και στην ασυμμετρία με την εσωτερική μας αξίωση για αξιοπρέπεια και ελευθερία!..
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: