Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Θα μετακινηθούν στρατεύματα αν χρειαστεί Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει την Τουρκία έναντι των τζιχαντιστών


Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει την Τουρκία έναντι των τζιχαντιστών
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρσοβία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βαρσοβία, Πολωνία
Η Συμμαχία έχει την επιλογή της μετακίνησης χερσαίων δυνάμεων στην Τουρκία εάν κριθεί απαραίτητο για την προστασία της ασφάλειας της χώρας μπροστά στις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (IS), δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πολωνία με φόντο την ουκρανική κρίση.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ από τη Βαρσοβία έρχεται τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν τους τζιχαντιστές να έχουν υψώσει τη σημαία τους στην ανατολική πλευρά της κουρδικής πόλης Κομπανί στη μεθόριο με την Τουρκία έπειτα από τρεις εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε επίσης τη βαθιά ανησυχία του ΝΑΤΟ για τις συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ίδιος διεμήνυσε ακόμη ότι η Συμμαχία θα μπορούσε να αναπτύξει τις δυνάμεις της οπουδήποτε θέλει, σε σχόλια που φαίνεται να αμφισβητούν τις συμφωνίες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που έχουν κλονιστεί από τις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και την Ουκρανία.

Κατά την επίσκεψη του νέου γενικού γραμματέα στη Βαρσοβία, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι αναχαιτίσεις ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο των κρατών της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές της χρονιάς.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: