Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο Τσίπρας δέχτηκε ευγενικά το ράντισμα...



...χωρίς να φιλήσει τον σταυρό. 
Ποιοι απουσίαζαν.
Ψυχρό το κλίμα στα έδρανα της ΔΗΜ.ΑΡ., παρά τη χειραψία Κουβέλη - Πανούση(ΦΩΤΟ)
Τα απρόοπτα του αγιασμού στη Βουλή...
Με την κατάθεση της επιστολής του πρωθυπουργού με την οποία ζητά της ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνησή του, αλλά και με πολλά...
απρόοπτα, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιερά Συνόδου, με τον Ιερώνυμο να εύχεται στα μέλη του κοινοβουλίου «καλή και πολλή εργασία». Στον αγιασμό παρευρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός από την Αλ. Παπαρήγα και, φυσικά, τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Κατά την διάρκεια της τελετής μια κυρία από τα έδρανα των κυβερνητικών αξιωματούχων ένιωσε αδιαθεσία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλια, από τα βουλευτικά έδρανα και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Καλαντζή, να σπεύδουν να την συνοδεύσουν εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Λίγο μετά επανήλθαν διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος έρανε με αγιασμό όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου, να ασπάζονται τον σταυρό, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δέχτηκε ευγενικά το ράντισμα χωρίς να φιλήσει τον σταυρό.

Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα, όπως και κάποιοι από τους υπουργούς της Ν.Δ., όπως ο Β. Κικίλιας, ο Μ. Βορίδης κι ο Γ. Γιακουμάτος. Ο Β. Βενιζέλος ήταν ο τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς που εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας. Από το υπουργικό συμβούλιο πρώτος εισήλθε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, κι από τους υπουργούς ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στα έδρανά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπό τον Π. Καμμένο, αλλά κι οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές που συγκεντρώθηκαν στα έδρανα πάνω από αυτά του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας, χαιρέτησε θερμά αρκετούς βουλευτές από τα έδρανα της Αριστεράς, δίνοντας μάλιστα μία από τις εφημερίδες που κρατούσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.

Ψυχρό το κλίμα στα έδρανα της ΔΗΜ.ΑΡ. μετά την ένταση του συνεδρίου, παρά τηΗ χειραψία του Κουβέλη με τον Πανούση...

πηγη avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: