Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Άκυρη η εκλογή δημάρχου στην Καισαριανή...


Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον δήμαρχο Καισαριανής Γιώργο ΚοντόσταυλοΤο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο των Αθηνών, που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής Γεώργιου Κοντόσταυλου, με το...
συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι εξελέγη πρώτος στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 26,26% και στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 61,55%.

Aποφασίστηκε να επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των υποψηφίων Γεωργίου Κοντόσταυλου και Ηλία Σταμέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο, ο οποίος είχε συγκεντρώσει 2.766 ψήφους στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, μία λιγότερη από τις 2.767 του Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος με το συνδυασμό "Καισαριανή - Δημιουργία" και είχε έρθει δεύτερος.

Ο Ηλίας Σταμέλος αρχικά ζήτησε επανακαταμέτρηση, στην οποία βρέθηκε δύο ψήφους πίσω από τον Αντώνη Καμπάκα, αλλά σε δεύτερο βαθμό, πέτυχε τη δικαίωση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην ένστασή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής επικαλείται ακυρότητα του δεύτερου γύρου, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι στην καταμέτρηση των ψήφων κακώς ακυρώθηκαν εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.

Συνεπώς, αποφασίστηκε να επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των υποψηφίων Γεωργίου Κοντόσταυλου και Ηλία Σταμέλου αυτή τη φορά...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: