Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μόνο τη νίκη θέλει η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία


Μόνο τη νίκη θέλει η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Χωρίς περιθώρια για νέες απώλειες η Εθνική ομάδα αναζητά μόνο πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά του EURO 2016, απέναντι στη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι (21:45,OTE Sport 1, ΝΕΡΙΤ Sports).
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι και οι διεθνείς μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας μάλιστα πλέον στον πάγκο και τον Γιώργο Καραγκούνη, που θα είναι στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού.
Στα αγωνιστικά πλάνα του Ιταλού: Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρεθεί ο Ορέστης Καρνέζης. Στο κέντρο της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει το δίδυμο των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κώστα Μανωλά. Στα πλάγια αυτής θα είναι ο Βασιλής Τοροσίδης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ ο Ιταλός τεχνικός σκέφτεται τη λύση του Κώστα Σταφυλίδη για το άλλο άκρο.
Η τριάδα του κέντρου θα αποτελείται από τους Γιάννη Μανιάτη, Ανδρέα Σάμαρη και Παναγιώτη Ταχτσίδη ενώ μπροστά τους θα είναι στα πλάγια οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Σαμαράς με τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή αυτής.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Γλύκος, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Καρέλης και Φορτούνης.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τους Μάενπα, Αρκιβούο, Μϊσάιντερ, Τοίβιο, Ουρόνεν, Ρινγκ, Ταίνι (ή Σπαρβ), Χετεμάι, Ερεμένκο, Ρίσκι (Χαμαλάινεν) και Πούκι.

Διαιτητής της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Νταβίντ Μπορμπαλάν, με βοηθούς τους Καμπανέρο Μαρτίνεθ και Κανέλο Πριέτο.
Τέλος να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που η Εθνική ομάδα έπαιξε στο Ελσίνκι, πριν από περίπου 13 χρόνια δηλαδή (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2001), γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.
Τότε ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον Ότο Ρεχάγκελ ομοσπονδιακό προπονητή στην ελληνική ομάδα, ευτυχώς όμως το... δείγμα δεν υπήρξε αντιπροσωπευτικό για το τι θα επακολουθούσε επί των ημερών του «Χερ Ότο».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: