Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

''ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ''...


Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμηνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς στήριξη, καλύπτοντας μόνη της τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...
σπεύδει να διευκρινίσει ότι η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη» και ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ακύρωση του ελληνικού προγράμματος.

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για παραμονή της χώρας μας στο ΔΝΤ ακόμα και μετά το τέλος των μνημονίων, ο Πολ Τόμσεν συνεχίζει τις δηλώσεις που δείχνουν τις προθέσεις του Ταμείου για τον έλεγχο των ελληνικών πραγμάτων.

«Το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί για ακύρωση του ελληνικού δανείου» δήλωσε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση και για τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον.

Τόνισε δε, ότι «τα ελληνικά ελληνικά spread δείχνουν ότι η πρόσβαση στις αγορές είναι επισφαλής».

Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Λαγκάρντ σχετικά με τη μορφή που θα μπορούσε λάβει η «προληπτική στήριξη» της χώρας μας από το Ταμείο, δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν χρήσιμο.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8635.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: