Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

''ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΒΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ''...


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για «υποκρισία» και «αδυναμία».
«Άκουσα με προσοχή ...
τον υπουργό Υγείας που παραδόξως για την κοινοβουλευτική τάξη, επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό. Αλλά μία πειστική απάντηση, για το λόγο που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, δεν πήρα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:
«Προφανώς μια είναι η αιτία. Είναι η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα τεράστια συσσωρευμένα αδιέξοδα».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές και για να μείνουν στις θέσεις τους, ακλόνητοι, οι πανταχόθεν αμφισβητούμενοι συγκυβερνήτες».
«Καταθέσατε πρόταση μομφής στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε πρόβα αντιπολίτευσης και κινδυνεύετε να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Μετατρέπετε στην πρόταση εμπιστοσύνης σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του εαυτού σας», σημείωσε.
«Το μεγάλο δυστύχημα για σας είναι ότι δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, δίχως ταυτόχρονα να αποσταθεροποιείτε την χωρά», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Είχαμε παρόλα αυτά μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με αρχή, μέση και τέλος που κάποιοι έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να μην το ακούσει ο λαός», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για «μεθόδους ΕΝΕΔ» και «λογοκρισία».
«Στην αρχή μας καταγγέλλατε για παροχολογία. Αργότερα αφού καταλάβατε το αδιέξοδο αυτής της στρατηγικής αφήσατε τα περί παροχών. Τώρα ξεπατικώνετε το πρόγραμμα μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:
«Από τη μια υπόσχεστε ελαφρύνσεις και δόσεις από την άλλη νομιμοποιείτε τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο που λεηλατεί την μεσαία τάξη».
«Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λάου παριστάνοντας τους αντιμνημονιακους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν σας πιστεύει κάνεις πια, ούτε τα στελέχη σας. Φαίνεται ότι το παραμύθι των Παρισίων τέλειωσε πριν καν ξεκινήσει», συνέχισε.
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «απόλυτα ταυτισμένη με την πολιτική της κυρίας Μέρκελ» και σημείωσε ότι «δεν έχει πολιτική στρατηγική διαπραγμάτευσης».
«Πιστεύετε ότι το χρέος είναι ελληνικό πρόβλημα και αγνοείτε την ευρωπαϊκή διάσταση. Εμείς διεκδικούμε με σχέδιο, στόχο και συμμαχίες ευρωπαϊκή διάσκεψη για χρέος. Ζητάμε διαγράφη του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου», είπε.
«Ζητάτε την εμπιστοσύνη αλλά όταν κλείσουν τα φώτα της αίθουσας θα διαπιστώσετε ότι η εμπιστοσύνη είναι μακριάαπό τους 180 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα για Εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι «ούτε με τα κιάλια» δεν θα δει η κυβέρνηση αυτόν τον αριθμό.
«Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση ισοδυναμεί με συναίνεση της συνέχειας της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα της χώρας».
«Ακόμα και στελέχη της συγκυβέρνησης που θα σας ψηφίσουν απόψε σας ζητάνε να πάτε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Προφανώς εννοούν χωρίς εσάς», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
«Ο χρόνος σας τελειώνει τον Φλεβάρη του 2015. Πως να έχετε κύρος και διαπραγματευτική δύναμη;» διερωτήθηκε.
Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να «μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν και τα χέρια των υπολοίπων κυβερνήσεων».
«Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν έχει τη δική μας συναίνεση δε θα γίνει αποδεχτή. Δε θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
«Άκουσα από τα κυβερνητικά έδρανα να μιλούν για ανάγκη συνεννόησης. Εμείς αυτή τη συνεννόηση δεν την αρνηθήκαμε. Αλλά έχουμε μπροστά μας μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που απαξιώνουν όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Τώρα είναι η ώρα της ύστατης και αναγκαίας συνεννόησης. Μην επιμένετε να βυθίζετε την χώρα σε μία προεκλογική περίοδο. Μην βιαστείτε να αναλάβετε δεσμεύσεις μακράς διάρκειας εν ονόματι του ελληνικού λάου που δεν σας πιστεύει και δεν σας στηρίζει. Φανείτε θαρραλέοι δίνοντας διέξοδο στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο», ανέφερε.
«Προχωρήστε στη λαϊκή ετυμηγορία. Να πάμε συντεταγμένα και ομαλά σε εκλογές», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας «εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη κυβέρνηση».
«Ζητάμε εκλογές όχι για να έρθουμε στην εξουσία και να διαχειριστούμε την μνημονιακή Ελλάδα αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: