Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ανακοινώσεις από τη Βουλή Σαμαράς: Πώς και από πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους ένστολους


Σαμαράς: Πώς και από πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους ένστολους
Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής (φωτ. Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC)  

Αθήνα
Τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών των ενστόλων ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τον Νοέμβριο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012, και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο.

Από το 2015 θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων δύο ετών. «Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, έχει περιληφθεί το ποσό των 414,7 εκατ. ευρώ για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από την 1η  Αυγούστου 2012 έως 31 Ιουνίου 2014.

Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από την 1η Ιουλίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον αριθμό των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δημόσιο και Ταμεία.

Συγκεκριμένα, οι δόσεις θα αυξηθούν στις 72 με 100. Επίσης, θα μειωθούν τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις, και τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται για το υπόλοιπο της οφειλής τους.
«Θα φροντίσουμε εδώ τρία πράγματα: Πρώτον, αυτοί που ήδη έκαναν ρύθμιση, να έχουν καλύτερη μεταχείριση απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, κυρίως στη μείωση των τόκων τους, από δω και στο εξής.
» Δεύτερον, όσοι μπαίνουν στη νέα ρύθμιση, πέρα από τις πολύ περισσότερες δόσεις, να μπαίνουν και με πιο απλό τρόπο, δηλαδή με λιγότερες 'προϋποθέσεις'.
» Και τρίτον, θα είμαστε ασφαλώς πολύ αυστηροί με εκείνους που μπορούν να πληρώσουν κι επιλέγουν να κλέβουν το δημόσιο. Μόνον αν πληρώνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: