Τουλάχιστον τρεις βουλευτές υπέρ …άλλης κυβέρνησης...
Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πέτυχε αυτό που επιδίωκε με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή χθες το βράδυ, δηλαδή την παράταση του βίου της κυβέρνησης χωρίς απώλειες, πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι...
επέστρεψε ως κόμμα στην …κανονικότητα. Τα δύσκολα είναι μπροστά και αυτό έγινε φανερό το τελευταίο τριήμερο.
Όλα ξεκίνησαν με την συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και την άγρια κόντρα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που «άνοιξε τα στόματα» και άλλων βουλευτών. Ακολούθησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που βροντοφώναξε επιχειρηματολογώντας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών, με απώτατο όριο τον Μάρτιο. Και αυτά, ήταν μόνο …πταίσματα.
Από τους «πράσινους» ομιλητές του τριημέρου στη Βουλή, υπήρξαν τρεις, που αμφισβήτησαν ανοιχτά την σημερινή κυβέρνηση. Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε χθες η αναφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού στην ανάγκη μίας κυβέρνησης «ειδικού στόχου», με ευρύτερη συνεργασία, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία, τονίζοντας ότι «μόνο μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση», λίγες μόνο ώρες πριν περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείο προς σημείο το σχέδιο εξόδου της χώρας από αυτήν…
Είχαν προηγηθεί μία μέρα πριν, δύο ακόμα «κρούσματα». Την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής ως προϋπόθεση για την θετική του ψήφο στην προεδρική εκλογή, ακόμα και την συγκρότηση νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είχε υπονοήσει ο Θάνος Μωραΐτης. «Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα», είπε, δίνοντας ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες, η οποία όμως «περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής, την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με μία νέα προγραμματική συμφωνία». Υποστήριξε άλλωστε ότι «έτσι μπορεί η εκλογή Προέδρου να καταστεί μια πολιτική αφετηρία σταθερότητας και αλλαγών αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα βουλή». Και συνέχισε την «βόμβα» με τη φράση ότι «εκεί θα κριθεί τελικά ποιοι σημερινοί αρχάγγελοι της σταθερότητας την υπηρετούν πραγματικά ή αν στόχος τους ήταν πάντα η καρέκλα εις βάρος των εθνικών διακυβευμάτων»!
Απαρατήρητη όμως, δεν πέρασε ούτε η τοποθέτηση του Νίκου Σηφουνάκη, που με αφορμή προηγούμενη πρόταση του Σπύρου Λυκούδη για μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησε ότι θα έρθει μία στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει μία τομή και να υλοποιήσει όσα είχε εξαγγείλει. Μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους είχε ταχθεί υπέρ μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρατηρώντας πάντως ότι από την παρούσα Βουλή δεν διαφαίνεται.
Και μπορεί αυτές οι διαφοροποιήσεις να μην απαντήθηκαν, πέραν από κάποιες διαβεβαιώσεις του γραφείου Τύπου ότι δεν υπήρξε στην ΚΟ η εικόνα που βγήκε προς τα έξω, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ…
matrix24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου