Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

«Η μόνη μη μετακινούμενη ψήφος αυτή στο ΚΚΕ» Δ. Κουτσούμπας: Τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή


Σφοδρή διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.
kutsubas
«Στις ώρες, που απομένουν, με ενισχυμένο αίσθημα επαγρύπνησης, μαχητικότητας, να αποστομώσουμε τη ΝΔ, να διαψεύσουμε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχουν το ΚΚΕ αποδυναμωμένο, γιατί θέλουν το λαϊκό κίνημα υποταγμένο για να μη βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους», τόνισε ο ΓΓ του κόμματος.
Ο  κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι, την επόμενη μέρα των εκλογών, μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον αυτοδύναμη θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη.
«Κυβέρνηση θα υπάρχει και θα ‘ναι από χέρι αντιλαϊκή. Γιατί ενάντια στο λαό είναι η ΕΕ -στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα- η οποία με μνημόνια διαρκείας για όλα τα κράτη-μέλη της, διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων της.
Κι αυτά τα μνημόνια διαρκείας, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το σύμφωνο για το ευρώ, τη στρατηγική ''Ευρώπη 2020'', υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ. Αυτά τα μνημόνια θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως λέει ο κ. Τσίπρας η διαφωνία με τη ΝΔ δεν είναι στους στόχους της ΕΕ, αλλά στο μέσο, στο πώς δηλαδή αυτοί θα εξυπηρετηθούν καλύτερα», σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.
«Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του, και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ «η επόμενη κυβέρνηση θα ‘ναι από χέρι αντιλαϊκή-αντεργατική, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών του λαού. Η ΝΔ με τον κίνδυνο ότι ''θα απειληθεί η πορεία της χώρας'', δηλαδή η κερδοφορία των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ''παραλάβαμε καμένη γη'', παραπέμπουν το δίκαιο αίτημα του λαού να πάρει πίσω όλα όσα έχασε στη Δεύτερα Παρουσία».
Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε και στα μικρότερα κόμματα, λέγοντας πως διεκδικούν μερίδιο από την κυβερνητική εξουσία ενώ αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε πως τα φασιστοειδή της  «στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υποκόσμου».
Ζήτησε την  ενίσχυση του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε «η μόνη μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό».
Όπως υπερτόνισε ο ΓΓ του κόμματος,  «μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί  μόνο το ΚΚΕ, μπήκε και μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και δεν τα διπλώνει την ώρα της μάχης».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: