Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

«Η Κρήτη θα δώσει τη νίκη» Γ. Παπανδρέου: Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει τις αξίες μας


Ομιλία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.
giorgos b
«Η νίκη και πάλι από την Κρήτη, την Κρήτη της Δημοκρατίας, την Κρήτη του Ανένδοτου, την Κρήτη της Αλλαγής», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου υπό τις επευφημίες του πλήθους.
«Kάποιοι δεν θέλησαν να ακουστεί η φωνή μας. Ναι, επιχείρησαν τα πάντα. Να κακοποιήσουν το όνομά μας. Να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας. Ποιος μπορεί να κάμψει όμως αυτό το πάθος;Ποιος μπορεί να φιμώσει τις αξίες; Ποιος μπορεί να σταματήσει τη δύναμη των πολιτών; Κανείς!», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.
«Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι και ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής.Είναι ψήφος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο, κανενός άλλου», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Η χώρα χρειάζεται την επομένη των εκλογών συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων με σοβαρότητα, όχι περιπέτειες, όχι αποφάσεις που παίζουν τη χώρα στα ζάρια» , επισήμανε ο πρόεδρος του Κινήματος.
«Εμείς δεν θα γίνουμε ''πατερίτσα'' και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια, και σίγουρα όχι ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης. Όχι  συγκυβέρνηση με Σαμαρά και οποιοδήποτε σχέδιο να περιέχει προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσει και να τεθεί σε δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
«Μέσα από τη συμμετοχή του πολίτη, με επαναφορά της ουσιαστικής ηλεκτρονικής και κοινωνικής διαβούλευσης πριν από τη λήψη αποφάσεων και με δημοψηφίσματα όπου χρειάζονται. Σχέδιο έχουμε - Δίνουμε φωνή στον πολίτη. Πιστεύουμε και παλεύουμε για να αλλάξουμε συθέμελα το πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη  «να σπάσουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα με τον πολιτικό κόσμο, κάθε πολιτικός να λογοδοτεί μόνο στον πολίτη, να μην είναι όμηρος κανενός».
Αναφερόμενος στο ελληνικό σχέδιο, διευκρίνισε θα περιέχει δομικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν σε δημοψήφισμα . Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι υπόλοιποι λένε «ναι» σε συνεργασίες, αλλά δεν λένε ούτε με ποιους ούτε με ποιους όρους θα συνεργασθούν, και τους κάλεσε από το Ηράκλειο να πάρουν θέση: «Θα δώσουν ψήφο στον Σαμαρά; Θα κάνουν δημοψήφισμα;» Οι ψηφοφόροι θέλουν να γνωρίζουν, τόνισε.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Παπανδρέου εδώ
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: