Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στον Ελληνισμό της διασποράς


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ο Ελληνισμός στο διάβα της ιστορίας του, βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις.Από τον τρόπο που τις διαχειρίστηκε, καθορίστηκε και η μετέπειτα πορεία της χώρας. Άλλοτε επικράτησε το εθνικό συμφέρον και άλλοτε οδηγηθήκαμε σε εθνικές τραγωδίες.

Σήμερα, βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολυεπίπεδης κρίσης. Αντιμετωπίζουμε εκ νέου, ένα μείζον διακύβευμα: ποια θα είναι η φυσιογνωμία της Ελλάδας αύριο - μετά την κρίση; Πώς θέλουμε την Ελλάδα; Ισχυρή και απελευθερωμένη από εξαρτήσεις ή και πάλι έρμαιο ενός πελατειακού κράτους;

Η εμπειρία των πέντε ετών από το ξέσπασμα της κρίσης, μιας κρίσης που σοβούσε για δεκαετίες και πυροδοτήθηκε από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, οδηγεί σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα:

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, δεν πρόκειται να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, τα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, αν δεν αλλάξει οριστικά και συθέμελα και στη βάση αρχών και αξιών - αν δεν γίνει μία σύγχρονη λειτουργική Δημοκρατία.

Ο τόπος μας, σήμερα, έχει απόλυτη ανάγκη από ένα πολιτικό φορέα που θα εκφράζει καθαρά και θα υλοποιεί με αξιοπιστία και χωρίς συμβιβασμούς τη συλλογική μας δέσμευση για ένωση των δυνάμεων της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στη δεξιά ή αριστερή συντήρηση και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί τους.

Ο Ελληνισμός της Διασποράς, γνωρίζει τον τιτάνιο αγώνα που δώσαμε διετία 2009 - 11, για να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρα μας. Έζησε τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν οι συντηρητικές πολιτικές στην Ευρώπη, ανακόπτοντας το δρόμο για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

Τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου και οι δηλώσεις πολιτικών και οικονομολόγων διεθνώς, κατέγραψαν όχι μόνο τη δυσκολία, αλλά ταυτόχρονα και τη μεγάλη επιτυχία του 2010, τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, που απέτρεψε μια εθνική τραγωδία.

Με μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση δεχόμαστε τις δηλώσεις συμπόρευσης εκατοντάδων Ελλήνων από κάθε γωνιά της γης, στο ξεκίνημα της νέας μας προσπάθειας.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ιδρύθηκε για να λυτρώσει, να απεγκλωβίσει και να απελευθερώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, που μοναδικό τους γνώμονα έχουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.

Όλους και όλες που θέλουν και αγωνίζονται να γίνουν, όλοι και ο καθένας χωριστά, η ΑΛΛΑΓΗ που οραματιζόμαστε.

Η δύναμη σας, η δύναμη του Ελληνισμού της Διασποράς, είναι απαραίτητη στο νέο μας ξεκίνημα.
Είναι απαραίτητη στο χτίσιμο της νέας πολιτικής στέγης των αξιών που μας ένωσαν και μας ενώνουν. Των αξιών της Δημοκρατίας, της Προόδου, του Σοσιαλισμού.

Με τη δική σας βοήθεια στις 25 του Γενάρη βάζει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα πολιτική δύναμη.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

ΠΑΜΕ μαζί ξανά!

Γιώργος Α. Παπανδρέου
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: