Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία στα Ιωάννινα Γ.Παπανδρέου: Ελληνικό Σχέδιο με την υπογραφή του λαού


Δημοψήφισμα με το οποίο ο λαός θα επικυρώνει την όποια συμφωνία με τους εταίρους, στη βάση ενός Ελληνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων ζήτησε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.
papandreou
Με στόχο την είσοδο του Κινήματος στη Βουλή, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του, μπροστά στον ενθουσιασμό των πολιτών που τον υποδέχθηκαν στην Ήπειρο.
«Επιχείρησαν τα πάντα. Να κακοποιήσουν το όνομά μας. Να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας. Να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας. Ποιος μπορεί να κάμψει όμως αυτό το πάθος; Ποιος μπορεί να φιμώσει τις αξίες; Ποιος μπορεί να σταματήσει τη δύναμη των πολιτών; Κανείς!», είπε, «Στις 25, φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο!».
«Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε.


 Γι’αυτό και το δικό μας Κίνημα μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον. Ένα Ελληνικό δικό μας Σχέδιο, για Θεσμούς που λειτουργούν που διασφαλίζουν τη συμμετοχή την ασφάλεια κάθε πολίτη και με τον πολίτη συμμέτοχο.
 Σχέδιο αληθινά πατριωτικό, που κανείς δεν χρειάζεται να μας επιβάλλει. 

 Για να πάψουν οι πολίτες να νιώθουν ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για αυτούς. 
Για να γίνει η εμπιστοσύνη στο Κράτος ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
«Όταν μαζί με πολλούς συντρόφους σηκώσαμε το βάρος μιας επαπειλούμενης χρεοκοπίας – αναλαμβάνοντας βάρος που δεν μας αναλογούσε – το έκανα για την πατρίδα, χωρίς να υπολογίζω το κεφάλι μου», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος για να προσθέσει: «Δεν φυγομάχησα, δεν κρύφτηκα, δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια».
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι κάθε ψήφος στο «Κίνημα», είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο.
«Μόνο η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή, θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο. Κανένα κόμμα, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του. Το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις. Αλλά, βέβαια, πάντα σε ένα προοδευτικό πλαίσιο και μόνο. Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα. Όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι. Στο Κίνημα μας, ξέρουμε ποιοι είμαστε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Διαβάστε την ομιλία του κ. Παπανδρέου εδώ
Αύριο στις 6 το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα. Η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα γίνει στον Πανελλήνιο στο Πεδίον του Άρεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: