Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Θ. Μωραΐτης:Το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν και δεν είναι το μνημόνιο που ψηφίσαμε


«Αν αυτή η χώρα δεν πάρει απόφαση να συγκρουστεί με τον κακό της εαυτό θα είμαστε στο ίδιο σημείο και χειρότερα, σε ένα πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»
Θ. Μωραΐτης:Το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν και δεν είναι το μνημόνιο που ψηφίσαμε
Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου ο Θάνος Μωραΐτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου,Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό. 
Συνέντευξη Θ. Μωραΐτη


«Το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν και δεν είναι το μνημόνιο που ψηφίσαμε, όπως λένε οι πάντες σήμερα. Εμείς λέμε ότι αύριο το πρωί να σκίσουμε το μνημόνιο, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, αν αυτή η χώρα δεν πάρει απόφαση να συγκρουστεί με τον κακό της εαυτό, με τις παθογένειες που μας οδήγησαν στο 2009, δεν πάρει απόφαση να κάνει συγκρούσεις και σκληρές μεταρρυθμίσεις, θα είμαστε στο ίδιο σημείο και χειρότερα, σε ένα πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Είμαστε οι μόνοι σε αυτό το γκρίζο πολιτικό τοπίο που στα 2 χρόνια που κυβερνήσαμε κάναμε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις.
Δεν μπορεί η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία που θα κλιθούμε από Δευτέρα να την δούμε, να στηθεί πάνω σε πρόχειρες προγραμματικές συμφωνίες, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν κομμάτια και θρύψαλα, όπως ήταν αυτή μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Το παραμύθι με τον χρόνο πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Αυτή η ιστορία ήταν που μας οδήγησε να κάνουμε την προγραμματική συμφωνία, αυτή η ιστορία ήταν που μας οδήγησε ένα ιστορικό κόμμα, μια ιστορική παράταξη με διαδρομή σε αυτό τον τόπο, να γίνουμε παρακολούθημα και πατερίτσα της ΝΔ και δεξιών πολιτικών.
Ο Παπανδρέου έρχεται και βάζει ένα πλαίσιο και λέει πρέπει να δούμε το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, να δούμε τη ρύθμιση του χρέους και τρίτο και σημαντικότερο για εμάς είναι η κατάθεση, όχι από έναν αλλά από δυο και τρία κόμματα που θα μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κάνοντας τομές, μιλώντας ξεκάθαρα στο λαό για το που πρέπει να πάμε, με ποιους πρέπει να πάμε και με ποιους πρέπει να συγκρουστούμε.»
http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=669024

Δεν υπάρχουν σχόλια: