Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλου...


...για το Σύμφωνο Σταθερότητας...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωσή του σχετικά με την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας φανερώνει ότι...
.υπάρχει πολιτική επικοινωνία και σύγκλιση με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό» τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Βήμα, με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και, αφετέρου, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απόλυτη ή μη.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του Προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την ελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: