Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τόμσεν σε Βαρουφάκη: Αυτά που λες δεν γίνονται!


varoufakis-tomsen
Στη συνάντηση των δύο ανδρών το περασμένο Σάββατο ο Πόουλ Τόμσεν ήταν κάθετος στη συνομιλία του με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Οι πληροφορίες λένε ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο δεν δέχεται τις εξαγγελίες της Ελληνικής Κυβέρνησηςσε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με το Mega στη συνάντηση στο Παρίσι ο Πόουλμ Τόμσεν ακούγοντας τα όσα είχε να του πει ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν απόλυτα αρνητικός.
“Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται”, είπε στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών και συμπλήρωσε “ανατρέπονται έτσι τα πάντα”.
Την ίδια ώρα ωστόσο από την πλευρά του ΔΝΤ είναι σαφές πως εάν ζητηθεί η κ. Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ωστόσο είναι σαφής η άποψη και της ίδιας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα δίχτυ ασφαλείας, επί της ουσίας η γνώμη του Ταμείου είναι πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα, να υπάρξει δηλαδή συνέχιση του Μνημονίου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Με νόημα πάντως το ΔΝΤ συμπληρώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει στο Ταμείο έναν μεγάλο σύμμαχο καθώς η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ συμφωνούν πως χρειάζεται δραστικός περιορισμός του χρέους, αλλά και πως απαιτείται δραστικός περιορισμός της φοροδιαφυγής.
Με λίγα λόγια το μήνυμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι η χώρα πρέπει να μείνει σε πρόγραμμα, δηλαδή σε κάποιου είδους μνημόνιο και μετά να υπάρξει νέα συμφωνία για το χρέος και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: