Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Άτακτη υποχώρηση Τσίπρα από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις


ImageHandler (93)
Χωρίς καμιά ουσιαστική αναφορά στην στάση που θα τηρήσει η νέα Ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά και με ανύπαρκτο καλάθι παροχών – εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανίστηκε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ανέφερε πως ο ίδιος επιδιώκει «πολιτική» και όχι «λογιστική» λύση στο ζήτημα του χρέους, εξηγώντας πως «αν συμφωνήσουμε ότι η πολιτική λιτότητας είναι καταστροφική, τότε η τεχνική λύση θα βρεθεί με διαπραγμάτευση και συναινέσεις»
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να περάσει μέσα από τις «συμπληγάδες πέτρες» μιας «σκληρής και δύσκολης» διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό και παράλληλα να συγκρουστεί με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στο εσωτερικό, που «βύθισαν τη χώρα στην κρίση και την διεθνή απαξίωση».
Επανέλαβε πως η Ελλάδα επιθυμεί να ξεπληρώσει το χρέος, ωστόσο πρόσθεσε πως «η σημερινή εικόνα του χρέους δεν επιτρέπει την αποπληρωμή του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν».
Υποστήριξε ότι η λύση για το χρέος δεν αποτελεί ζήτημα «λογιστικής πρακτικής» αλλά «πολιτικών αποφάσεων» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι επιθυμεί πολιτική λύση. «Αν συμφωνήσουμε ότι η λιτότητα είναι καταστροφική τότε η τεχνική λύση θα βρεθεί με διαπραγματεύσεις και συναινέσεις. Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε την ισορροπία στην ΕΕ -απεναντίας, να την αποκαταστήσουμε θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: