Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εγκλωβισμένος ο λαϊκιστής Τσίπρας, μελετά κρυφά τα βράδια το “Τι Να Κάνουμε” του Λένιν


1A596085B00C0F34AE3D990789147AB6
Εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη στρατηγική η κυβέρνηση επιδίδεται αναγκαστικά σε έναν επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό τακτικισμό στην εναγώνια προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αντιμνημονιακού ακροατηρίου στο εσωτερικό και στις απαιτήσεις που προβάλουν οι εταίροι και οι αγορές στο εξωτερικό.
Η πίστωση χρόνου που ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας με πρόσχημα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έχει σχέση με το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα που διαμορφώνονται στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για σύγκρουση δύο διαφορετικών στρατηγικών που εκφράζουν οι δύο κυρίαρχες τάσεις μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη μια μεριά βρίσκονται οι λεγόμενοι μετριοπαθείς Δραγασάκης, Βαρουφάκης οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν μια σκληρή διαπραγμάτευση ως μέσο για να πετύχουν έναν καλό συμβιβασμό κι από την άλλη βρίσκονται οι Αριστεροί και οι Ριζοσπάστες που επιδιώκουν μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι σε περίπτωση που εξαναγκαστεί να υπογράψει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει όρους αντίστοιχους με αυτούς του μνημονίου δεν έχει καμία απολύτως τύχη.
Γιατί οι πρώτοι που θα την καταψηφίσουν στην Βουλή είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑμε αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει μετέωρος τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του. Σε περίπτωση που επιμείνει στις αμετακίνητες θέσεις αρνούμενος να υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα τότε οι στρόφιγγες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα κλείσουν και η κυβέρνηση θα καταρρεύσει με πάταγο.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα “Τι Να Κάνουμε” που είχε θέσει ο μεγάλος Βλαδίμηρος Λένιν.
Μόνο που οι καιροί έχουν αλλάξει και η επανάσταση πλέον είναι απαγορευτική. Οπότε είναι αναγκασμένος να συρθεί σε μεσοβέζικες λύσεις που δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως θα περιπλέκουν την κατάσταση και θα οδηγούν την οικονομία στα βράχια.
Ακόμα και η “λύση του δημοψηφίσματος που προτείνουν κάποιοι από τους συνεργάτες του είναι καταστροφική.
Γιατί μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο από τράπεζες και οικονομία.
tinakanoume

Δεν υπάρχουν σχόλια: