Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Νομοσχέδιο για κατάργηση των μνημονίων καταθέτει το ΚΚΕ...


Περισσός - κτίριο ΚΚΕ
Πρόταση νόμου για την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων προτίθεται να...
καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευσή του να 'στριμώξει' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά προτάσεων-νόμων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζοντάς την ως προϊόν λαϊκής θέλησης.

Με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως "Όσο επικίνδυνη είναι η επέκταση του μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η προσπάθεια να νομιμοποιήσει αυτή τη συμφωνία, φορτώνοντάς την στον λαό και εμφανίζοντάς την ως προϊόν της λαϊκής θέλησης". Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο «λαός θέλει να απαλλαγεί από μνημόνια, μέτρα και επιτηρητές, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με αντιλαϊκούς συμβιβασμούς στην Ε.Ε.», αλλά αντίθετα μόνο με «ρήξη με την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, συνεπές ως προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, έχει αποφασίσει να καταθέσει πρόταση νόμου που θα καταργεί τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων.  Η πρόταση που θα φέρει το ΚΚΕ είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι το 2012. Ωστόσο, τότε η πρόταση είχε καταψηφιστεί από την Επιτροπή, όπου πλειοψηφούσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει την εισαγωγή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Η στάση και η αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα πρόταση νόμου του ΚΚΕ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πρόταση νόμου, καθώς αναμένεται να υπάρξει και συνέντευξη Τύπου για την παρουσιάσή της.

Πριν από τις εκλογές, στον Περισσό είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους 'να στριμώξουν' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά προτάσεων νόμων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ψηφίσει...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: