Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αυστηρός και ο Ντράγκι: “Θέλουμε ισοδύναμα μέτρα με βάση το προηγούμενο Μνημόνιο”


dragi
Την άποψη πως οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι περιεκτικές, αλλά όχι ιδιαίτερα συγκεκριμένες εκφράζει και ο Μάριο Ντράγκι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ.
Ο Μάριο Ντράγκι επισημαίνει ότι η αρχική εντύπωση της ΕΚΤ είναι πως η λίστα Βαρουφάκη καλύπτει έναν ευρύ τομέα μεταρρυθμίσεων και, υπό αυτή την έννοια, είναι αρκετά περιεκτικό ώστε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Ωστόσο», τονίζει ο Μάριο Ντράγκι, «όπως ήταν αναμενόμενο (λόγω χρόνου) οι ελληνικές αρχές δεν κατάφεραν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις που μπορούν να αξιολογηθούν από τους θεσμούς αναφορικά με την ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και την οικονομική σταθερότητα».
«Υποθέτω ότι είναι ξεκάθαρο πως η βάση για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, και επίσης για οποιεσδήποτε περαιτέρω ρυθμίσεις, θα είναι οι υπάρχουσες δεσμεύσεις στο τρέχον Μνημόνιο (Memorandum of Understanding and the Memorandum of Economic and Financial Policies).
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται ότι οι δεσμεύσεις που περιγράφονται από τις ελληνικές αρχές διαφέρουν από εκείνες του υπάρχοντος προγράμματος σε διάφορους τομείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξετάσουμε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης εάν μέτρα τα οποία δεν έχουν γίνει δεκτά από τις αρχές έχουν αντικατασταθεί με ισοδύναμα ή καλύτερα μέτρα για την ολοκλήρωση των σκοπών του προγράμματος.
Επιπλέον θα προέτρεπα τις ελληνικές αρχές να δράσουν ταχύτατα και να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες» σημειώνει με νόημα ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: