Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δεν κάλεσαν όσους παραιτήθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ...



...καταγγέλλοντας τη λογοκρισία σε βάρος του Τσίπρα!...
Στο αρχείο έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για λογοκρισία στη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η υπόθεση κρίθηκε με ψήφους 5-2 (μειοψήφησαν η...

Λ. Αλεξίου και ο Γ. Παπακώστας), χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία των δημόσιων καταγγελιών των τριών στελεχών της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του πρώην προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου Αντ. Μακρυδημήτρη, του πρώην αντιπροέδρου Ρ. Μορώνη και του πρώην αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Αν. Ζούλα, οι οποίοι παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας τη λογοκρισία εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση τότε είχε ασκήσει πιέσεις για να μη μεταδοθεί η ομιλία του Αλ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ, στην οποία θα παρουσίαζε προεκλογικά το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, καταργώντας την πολιτική που ακολουθούσε η ΕΡΤ να μεταδίδει και τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών από τη ΔΕΘ.
Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, στα στοιχεία του φακέλου «αθώωσης της ΝΕΡΙΤ» δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες της απελθούσης διοίκησης, που αποκάλυψαν τι συνέβη. Στην επιστολή τους προς το τότε Εποπτικό Συμβούλιο, από κοινού, ο Αντ. Μακρυδημήτρης και ο Ρ. Μορώνης είχαν κατηγορήσει τον Βασίλη Θωμόπουλο, γενικό διευθυντή Περιεχομένου, ότι προκάλεσε «πολιτική παρέμβαση για να ανατραπεί η απόφαση της διοίκησης για τη μετάδοση της ομιλίας και της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ». Τα δύο πρώην ανώτατα στελέχη της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ έγραφαν πως ο Β. Θωμόπουλος «ενημέρωσε αυτούς που, προφανώς, θεωρεί προϊσταμένους του, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πολιτική παρέμβαση προς τον πρόεδρο για να μη μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: