Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ: Κλιμάκια στην Αθήνα ή τέλος οι διαπραγματεύσεις


dai
«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι Ευρωπαίοι στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.
Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να βρεθούν στην Αθήνα.
Μιλώντας μετά από τη συνεδρίαση του ECOFIN, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει προσπάθειες και τόνισε ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον οι «άνθρωποί μας θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα».
«Οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς πρέπει να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, και στην Αθήνα διαφορετικά χάνουμε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας» πρόσθεσε με νόημα.
«Αν δεν μεταβούν στην Αθήνα, τότε δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» τόνισε με νόημα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ, προειδοποίησε ότι αν δεν προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους.
«Μπάχαλο» με τα τεχνικά κλιμάκια
Για ακόιμη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να φέρει το πλήρες «μπάχαλο» στις διαπραγματεύσεις αλλά και τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στο χείλος της καταστροφής.
Τη στιγμή που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται σίγουροι πως η διαπραγμάτευση θα γίνει σε Βρυξέλλες και Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει… διαφορετική άποψη.
Ήδη από χθες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη δουλειά των θεσμών στις Βρυξέλλες, τεχνικά κλιμάκια θα μεταβούν και στην Αθήνα, ωστόσο, η κυβέρνηση διαψεύδει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: