Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Κατέθεσε η συνεργάτις του Ι. Διώτη...


Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου κατέθεσε η πρώην συνεργάτις του Ιωάννη Διώτη, Γαλάτεια Μανέ η οποία...
είχε αντιγράψει το στικάκι που είχε δοθεί στον Ιωάννη Διώτη, όταν ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ σε ένα άλλο κατ΄εντολή του - Προβλήθηκε η λίστα Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Απόσπασμα από την κατάθεση:

Πρόεδρος: Τί έγινε με το περίφημο usb;

Μάρτυρας: Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου ζήτησε ο κ. Διώτης, αν μπορώ να αντιγράψω ένα usb σε ένα άλλο. Πράγματι πήρα ένα καινούργιο στικάκι και σε έναν υπολογιστή πάνω στο γραφείο του Ιωάννη Διώτη έκανα την αντιγραφή. Του έδωσα και τα δύο στικάκια.

Πρόεδρος: Σας είπε τότε ή  αργότερα, τι περιείχε αυτό το usb;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Πρόεδρος: Γιατί σας ζήτησε να κάνετε εσείς την αντιγραφή;

Μάρτυρας: Κατάλαβα ότι δεν γνώριζε ό ίδιος να κάνει την αντιγραφή.

Πρόεδρος: Είδατε τι περιείχε το στικάκι;

Μάρτυρας:  Οχι δεν είδα. Δεν έχω καν εικόνα. Ούτε μου είπε ποτέ να καταστρέψω το πρώτο στικάκι. Έκτοτε δεν έχω καμία επαφή με τον κ. Διώτη.

Η κ.  Γαλάτεια Μανέ, ανέφερε στην κατάθεσή της ότι όσο ήταν στο ΣΔΟΕ δεν είχε γίνει ποτέ συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου,  Τάκη Βασιλακόπουλου, η μάρτυρας επισήμανε ότι αφού παρέδωσε στα χέρια του Ιωάννη Διώτη  τα δυο USB έφυγε από το γραφείο του και δεν θυμάται αν τον ξαναείδε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν γνωρίζει αν ο υπολογιστής είχε κωδικό πρόσβασης καθώς, όπως είπε, την ώρα που έκανε την αντιγραφή ο υπολογιστής ήταν ήδη ανοιχτός.

Η κ. Μανέ αναφερόμενη στις γνώσεις του κ. Διώτη σχετικά με υπολογιστές, επισήμανε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έμπαινε στο διαδίκτυο και ενημερωνόταν για τον ελληνικό τύπο, διάβαζε και έγραφε μόνος του τα mail του. Σε μια περίπτωση είπε τον βοήθησε να επισυνάψει σε mail ενα αρχείο,  συνάγοντας το συμπέρασμα ότι δεν γνώριζε πώς να το κάνει.

Ο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου Βασίλης Δημακόπουλος διάβασε απόσπασμα από το υπόμνημα του Ιωάννη Διώτη στο οποίο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ισχυρίζεται ότι ρώτησε την κ. Μανέ πώς γίνεται η οριστική διαγραφή του USB. Η μάρτυρας απάντησε ότι «ούτε με ρώτησε, ούτε μου ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει».

Προβλήθηκε η λίστα Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο

Με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα Απόστολου Δελτσίδη προβλήθηκαν τα αρχεία της παλιάς σε αντίγραφο και της νέας λίστας Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο, έτσι ώστε οι δικαστές να έχουν πλήρη εικόνα.

«Ούτε στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια πράγματα», σχολίασε με χιούμορ ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος.

Κατά την προβολή, οι δικαστές είδαν ότι τα αρχεία στην νέα λίστα που εστάλη από τη Γαλλία ήταν 2062, ενώ αντιθέτως στην παλιά ήταν 2059. Δηλαδή, έλειπαν τρία αρχεία με τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών...
πηγή naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: