Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

RTR: Πως η Μέρκελ «έσωσε» την παρτίδα για την Ελλάδα


germania-kato-bouli-agkela-merkel
Στο συμπέρασμα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να αποτρέψει οριακά μία πολύ μεγαλύτερη «ανταρσία» τον προηγούμενο μήνα, καταλήγει δημοσίευμα τους Reuters.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ψηφοφορία για την παράταση της διάσωσης της Ελλάδας μεταξύ των συντηρητικών βουλευτών της Μέρκελ και τονίζει ότι πολλοί περισσότεροι θα είχαν ψηφίσει… «Nein» αν δεν διέθετε τέτοια δύναμη πειθούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο της Γερμανίας ψήφισε στις 27 του Φλεβάρη να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, ωστόσο ένας αριθμός των συντηρητικών διαφωνούσε με την παράταση, καθώς οι βουλευτές δεν ήταν πεπεισμένοι ότι η Αθήνα θα συμμορφωθεί με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Ανώτερο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε στο πρακτορείο, ότι οι Βαυαροί σύμμαχοι της Μέρκελ, το CSU, θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «όχι» εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε κερδίσει την υποστήριξή τους κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία.
Άλλο κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε ότι η συνάντηση του Schaeuble με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel (CDU), ήταν εξίσου σημαντική για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μία στιγμή που η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είχε… τελειώσει.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: