Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Θέλουν να βάλουν «χέρι» και στα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ


valavani
Μία λέξη που προστέθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Βαλαβάνη στην τροπολογία που συζητείται στη Βουλή και αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, του παλιού ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγει την… «πόρτα» για ευρύτερη αξιοποίηση των εσόδων. Για να βάλει δηλαδή χέρι το οικονομικό επιτελείο στο ταμέιο του πρώην ΤΑΙΠΕΔ!
Σημειώνεται ότι η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει δηλώσει στη Βουλή ότι τα έσοδα του νέου φορέα θα πηγαίνουν αποκλειστικά σε χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού.
Ωστόσο, μετά από ιδιόχειρη προσθήκη της λέξης «κυρίως» σε νομοτεχνική βελτίωση της σχετικής νομολογίας, το κείμενο αναφέρει ότι “τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής και του ασφαλιστικού”.
Σημειώνεται ότι στη σχετική συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα, ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε τονίσει ότι στις επίσημες τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στα Eurogroup της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίες και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφέρεται ότι τα έσοδα από το Ταμείο θα διοχετεύονται στο δημόσιο χρέος.
Απαντώντας σχετικά με το κείμενο – το οποίο διένειμε στην Επιτροπή ο κ. Σταϊκούρας – η κα Βαλαβάνη είχε σημειώσει ότι «πράγματι υπάρχει αναφορά στο τέλος, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όπου εκφράζεται η άποψη ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν την προβολή του χρέους στο μέλλον, επειδή έχει τα ποσοστά για το πώς διαμορφώνονται μέχρι το 2022 παραπάνω».
Η ίδια πάντως έχει δηλώσει ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα καθορίζει με λεπτομέρειες τη λειτουργία του νέου φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: