Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Καθοριστική συνάντηση Αρχισε η μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα


Αρχισε η μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα
Εικόνα από την «επταμερή». Ο όγδοος, ανάμεσα στους κ.κ. Τουσκ και Ντράγκι, είναι ο γγ του Συμβουλίου της ΕΕ Ούβε Κορσέπιους  

Αθήνα
Λίγο μετά της 11:30 το βράδυ της Πέμπτης άρχισε στις Βρυξέλλες η επταμερής συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα, κλείνοντας τη συνέντευξη-εξπρές για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα της Ελλάδας.

Οι δύο ευρωπαίοι πολιτικοί προέτρεψαν τους δημοσιογράφους να αναμένουν τα αποτελέσματα της «μίνι συνόδου», λέγοντας ότι δεν έχουν τόσο σημασία οι δικές τους προθέσεις, αλλά περισσότερο εκείνες του Αλέξη Τσίπρα, με πρωτοβουλία του οποίου άλλωστε οργανώθηκε η συνάντηση.

Στην επταμερή ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πολιτική λύση για την Ελλάδα, ωστόσο οι έξι συνομιλητές του (Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ) αναμένεται να παραπέμψουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στη συμφωνία του Eurogroup.

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ελπίζει να προκύψει από την επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα «επανεκκίνηση» σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που δρομολογήθηκε με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

«Απόψε θα κάνουμε μόνο έναν απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε, η οποία φαίνεται να είναι μικρή, και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το όλο θέμα να κινείται και πάλι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να συμφωνήσουμε ένα πακέτο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί τους επόμενους τρεις μήνες», πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: