Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τούσκ: Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα θετικό βήμα...


 -Λαγκάρντ: «Ευελπιστούμε για εποικοδομητική έκβαση». 
 -Γιούνκερ: Είμαι αισιόδοξος ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν αποτελέσματα.
 "Δεν συζητήσαμε για capital control σήμερα"...
Μετά το πέρας της Συνόδου στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τουσκ, είπε, πως, οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα θετικό βήμα. Θα αξιολογηθούν τις επόμενες ώρες. Η...
Ελλάδα να διαβουλευτεί με τους «θεσμούς».
Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:
Οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει και κινούνται. Η ελληνική πρόταση έκανε σήμερα ένα ουσιαστικό βήμα. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε διάθεση να συνεχίσει να συνεργάζεται με εποικοδομητικό τρόπο. Η νέα ελληνική πρόταση είναι ένα θετικό βήμα. Θα υπάρξει περαιτέρω αποτίμηση τις επόμενες ώρες. Θα πρέπει να προχωρήσουμε πιο προσεκτικά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των πλευρών, θα έχουμε αποτέλεσμα που θα παρουσιάστει το βράδυ της Τετάρτης.

Από τη πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε οτι η νέα ελληνική πρόταση «είναι ευρύτερη και έχει περισσότερες λεπτομέρειες». ωστόσο, πρόσθεσε, πως «δεν έχει όλα τα στοιχεία που θέλουμε». Υπάρχει το περιθώριο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και περαιτέρω εργασίας, είπε η κυρια Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως «ευελπιστούμε για εποικοδομητική έκβαση» των συζητήσεων τις επόμενες ημέρες. 



Ο Γιούνκερ κατά την κοινή συνέντευξη Τυπου που έδωσε μαζι με τον Τουσκ, ανέφερε τα εξής: Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα μείζον βήμα. Είμαι αισιόδοξος ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν αποτελέσματα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτήν την εβδομάδα θα οριστικοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι ώρα για να συζητήσουμε το θέμα του χρέους.

Eπισης, τόνισε πως, "δεν συζητήσαμε για capital control σήμερα" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: