Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Δεν επιθυμούμε αποσπασματική λύση» Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας


Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής  ηγεσίας
Ο πρωυπουργός Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της στους Θεσμούς, μία πρόταση με ισοδύναμα μέτρα και κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, δήλώσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης και η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής  ηγεσίας, πρόσθεσε.
    Σήμερα καταθέσαμε την πρόταση μας στους θεσμούς, μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
    Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, τόνισε και πρόσθεσε: «Προστατεύουμε συντάξεις και μισθούς, προστατεύουμε τη μέση ελληνική οικογένεια».
    Σημείωσε ότι η Αθήνα προτείνει να επωμιστούν τα βάρη αυτοί που μπορούν να τα επωμιστούν, προκειμένου να βγούμε από την κρίση.
    Η πρόταση έγινε αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
    Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για λίγες ώρες, για δύο ημέρες, σημείωσε, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί αποσπασματική, αλλά συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και η οποία (λύση) θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και δίνει την ικανότητα στη χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της.
    Στόχος να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
    Μετά από αυτά, είπε ο κ. Τσίπρας, έχω την αίσθηση ότι -για να χρησιμοποιήσω μία φράση που χρησιμοποιούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι- πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας.
    Newsroom ΔΟΛ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: