Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Εκκενώθηκε κατασκήνωση στο Ξυλόκαστρο...


Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Εκκενώθηκε κατασκήνωση
Σε εξέλιξη η φωτιά, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό Ελληνικό...
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη χαράδρα της Καλλιθέας στο Ξυλόκαστρο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι...
μεγάλη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 86 πυροσβέστες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 32 οχήματα, ενώ  συνδράμουν δύο βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και πέντε ιδιωτικά.

Τα τέσσερα καναντέρ και τα δύο ελικόπτερα που μετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς αποχώρησαν μόλις νύχτωσε.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι καίει περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση, ελιές, πεύκα και οπωροφόρα, ενώ είναι σε δύσβατο σημείο και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες. Ωστόσο, η φωτιά ολοένα και πλησιάζει το χωριό Ελληνικό, αφού μαίνεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και με την ισχυρότητα των ανέμων δεν αποκλείεται να πλησιάσει περισσότερο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διατηρεί έντονη ανησυχία για το πότε θα τεθεί υπό έλεγο η πυρκαγιά, καθώς «είναι εξαιρετικά δύσβατο το σημείο» όπως λένε οι πυροσβέστες. 

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε μια μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι άνεμοι που πνέουν πάντως είναι ισχυροί, ενώ ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την ένταση της πυρκαγιάς, γεγονός που ανησυχεί τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: