Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά Μαξίμου: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες


Μαξίμου: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αφού έπεσαν στο τραπέζι όλα τα χαρτιά για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, ότι οι αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα, με γνώμονα την αποφυγή ρίσκων που θα έβαζαν σε κίνδυνο τη συζήτηση για το θέμα του χρέους.

Από την ημέρα της ψήφισης του τρίτου μνημονίου, την περασμένη Παρασκευή, φούντωσαν τα σενάρια περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πρόωρες εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, αν η κυβέρνηση δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει το 162 στην ψήφο εμπιστοσύνης, ή και κλείσιμο της Βουλής και λειτουργία θερινών τμημάτων.

Η λειτουργία θερινών τμημάτων στη Βουλή με σύνθεση που θα επιλέξει η κυβέρνηση ίσως ανοίγει το δρόμο για την «αναίμακτη» ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων που απαιτούνται πριν από την πρώτη αξιολόγηση.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο πριν προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, κατευνάζοντας και τις ανησυχίες των εταίρων που θα ήθελαν να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα και οι εφαρμοστικοί νόμοι, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέους τον Οκτώβριο και μετά την πρώτη θετική αξιολόγηση.

Χωρίς να αποκλείεται κανένα από τα παραπάνω ενδεχόμενα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, -μετά και τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με υπουργούς στο Μαξίμου- ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Τονίζουν, μάλιστα, ότι το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και πως στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για πολιτική πρωτοβουλία εξετάζεται το πώς δεν θα διαταραχτεί το κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: