Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κρίσιμες συναντήσεις Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς


Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς έχει από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές. Στις 15:30 προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αναμένεται να κριθούν οι προσεχείς εξελίξεις, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Αλ.Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλύσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, θα εξετάσουν τα μέτρα και, το κυριότερο, θα τεθούν επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας και αναλόγως θα σχεδιαστεί και το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων.

Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο πρωθυπουργός φέρεται να δέχεται εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ τις τελευταίες ώρες ήρθε στο προσκήνιο άλλο ένα σενάριο που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για την πρόταση να κλείσει η Ολομέλεια της Βουλής και να λειτουργήσουν ώς τις αρχές Οκτωβρίου τα θερινά τμήματα, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση αυτή διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, καθώς απομακρύνει τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο και την αναστάτωση που προκαλούν, όσο και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να μπλοκάρει τις διαδικασίες, καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων, ενώ παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: