Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Δεν κατάφεραν να με ρίξουν οι δανειστές...


Τσίπρας: Είχαμε αυταπάτες για τους συσχετισμούς στην Ευρώπη ...και το έκανε ο Λαφαζάνης.
 -Ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξει στάση η Γεννηματά. Με το κόμμα του Μεϊμαρακη, του Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου δεν μπορώ να συνεργαστώ.

-"Προσπαθούν να μας ευνουχίσουν με τα περι συνεργασίας με τη ΝΔ".
-Δεν με προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο,τι δεν κατάφεραν με τις κινήσεις τους όσοι εντός και εκτός Ελλάδας, ήθελαν την αριστερή παρένθεση, προσπαθούν να το πετύχουν τωρα με την απόφαση 30 και πλέον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσουν τη θέση τους απο την κυβέρνηση του κόμματος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" ("Κontra").

 Επιτιθέμενος ευθέως στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε  ότι...
«δεν το έκαναν συνειδητά, αλλά με την επιλογή τους βοηθούν στην παλινόρθωση του παλιού συστήματος». 



Και πρόσθεσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μια οργανωμένη μειοψηφία που καταψήφισε πάντα τις συλλογικές αποφάσεις. Το σεβόμασταν, αλλα δεν περίμενα οτι μολις εξασφαλίσαμε τη διάσωση της χώρας θα προχωρούσαν στην πτώση της κυβερνησης.
Ζήτησα εξουσιοδότηση να φέρω συμφωνια, αλλά δεν μου έδωσαν ουτε αυτή, άρα η απόφασή τους ηταν δεδομένη. Δεν περίμεναν ουτε το συνεδριο να εκφράσουν τις απόψεις τους, ουτε ηταν διατεθειμένοι να μου δώσουν ψηφο εμπιστοσύνης. Δεν μπορούσα να παριστάνω τον πρωθυπουργο με τις υποκριτικές ψήφους της ΝΔ».

«Είναι οξύμωρο άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στην συγκυβέρνηση με τη δεξιά το 1989 να μας κατηγορούν οτι παμε να συνεργαστούμε τωρα με τη ΝΔ, ενω έριξαν την κυβερνηση της Αριστεράς, η ιστορία θα το γράψει αυτο», τονισε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας είπε ακόμη ότι «βρισκόμαστε στην εκλογική διαδικασια γιατι η κυβερνηση έχασε τη δεδηλωμένη. Προσπαθούν να ολοκληρώσουν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνεργασια για να μην κάνουμε τις μεγάλες συγκρούσεις».

Στο σημείο αυτο ηταν ιδαίτερα αρνητικός στην προοπτική ενός μεγαλου συνασπισμού, μετα τις εκλογές: "Προσπαθούν να μας ευνουχισουν με τα περι συνεργασίας με τη ΝΔ. Μα πώς να συνεργαστώ με τη ΝΔ οταν έχουμε διαφορετική φιλοσοφία και πολιτική στρατηγική;" αναρωτήθηκε και προσθεσε: "Ποιοι δημιούργησαν τα χρέη, αναρωτήθηκε ο κ. Τσιπρας. Αυτοί που κυβέρνησαν επι χρόνια ή εμεις που δώσαμε μία εξάμηνη σκληρή μάχη;".

Οσο για τη διαπραγματευση, ο κ. Τσίπρας είπε οτι ειχε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, οτι ο δρομος δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
"Έδωσα όρκο τιμής να συγκρουστώ με τα συμφέροντα και να υπερασπισω τα δικαίωμα του λαού" τονισε και σημειωσε: "Δώσαμε ασύμμετρη μάχη με δυναμεις υπέρτερες, φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα ορια, αντιμετωπίζοντας εχθρούς μεσα και εξω. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Αυτο επεδίωκε ο Αντώνης Σαμαράς, πιθανον και με παραγοντες απο εξω. Η κυβερνηση της Αριστεράς ηταν και ειναι ενοχλητική. Ειχαν σχέδιο να ρίξουν την κυβερνηση απο τον Φεβρουάριο, αλλά τους διαψεύσαμε. Έκλεισαν την κάνουλα της ρευστοτητας και μας οδήγησαν σε πιστωτική ασφυξία. Είχαμε αυταπάτες για τους συσχετισμούς στην Ευρώπη. Τωρα έχουμε προοπτική εξόδου απο την κρίση με τη συμφωνια που πετύχαμε".

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Δεν γίνεται με τρόπο μαγικό» αρκέστηκε να διαπιστώσει ο κ. Τσίπρας. 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια εικόνα της στιγμής, όμως δεν με προβληματίζει καθόλου γιατί είμαι βέβαιος ότι όπως συνέβη και σε μια σειρά από εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως όπως συνέβη στην αναμέτρηση του δημοψηφίσματος, όπου σας θυμίζω ότι σειρά δημοσκοπικών ερευνών έδειχναν ντέρμπι και μπροστά το «Nαι», έπεσαν έξω για πολλές πολλές μονάδες».


«Το Βερολίνο μας έριχνε στάχτη στα μάτια»

«Μας έριχνε στάχτη στα μάτια το Βερολίνο. Άλλα έλεγε η κυρία Μέρκελ, άλλα ο υπουργός της των Οικονομικών...», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στο τέλος δυστυχώς ταυτίστηκαν» παραδέχομενος εμμέσως ότι το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης απηχεί τις απόψεις του Βόφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στο σενάριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε οτι η κυρία Γεννηματά δεν ευθύνεται για τα λάθη της παράταξής της, όμως η στάση της ήταν μέχρι τώρα αναντίστοιχη με αυτή της ευρωπαϊκής σοσιαλιαλδημοκρατίας.

«Είχε αναντίστοιχη θέση εδώ, έπαιρνε τη θέση της ΝΔ.  Θα χαιρόμουν αυτό να αλλάξει. Αλλά πρέπει να απομονωθούν τα βαρίδια, όπως ο Ευαγγελος Βενιζελος που έγινε κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού και έκανε το PSI» επισήμανε και αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε άλλα ονόματα: «Με το κόμμα του Μεϊμαρακη, του Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου δεν μπορώ να συνεργαστώ» είπε χαρακτηριστικά.
  
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να έχει «εντολή για κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία ή ένα ποσοστό που δεν θα αμφισβητηθεί η δυνατότητα διακυβέρνησης, που δεν θα εξαρτάται από μόνο πέντε έξι, οκτώ βουλευτές».


Παραδεχόμενος όμως ότι η μικρή διαφορά που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι σημερινές μετρήσεις δεν μπορεί να φέρει αυτοδυναμία, όπως ζητά η Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας είπε για τις δημοσκοπήσεις: «Αυτό όμως που είναι ανοιχτό είναι αν θα γίνει πράξη αυτό που ζητάμε εμείς ή αν θα γίνει αυτό που θέλει το σύστημα, δηλαδή αν θα έχουμε μια καθαρή εντολή».


Δείτε τα Βίντεο, ΕΔΩ και ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: