Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Με νίκη επί της Πάντοβα Ολόχρυσα «ερυθρόλευκα» κορίτσια στον θρόνο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ


Ολόχρυσα «ερυθρόλευκα» κορίτσια στον θρόνο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την ονειρική χρονιά της, κατακτώντας απόψε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν 10-6 της ιταλικής Πάντοβα στο κολυβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έγιναν η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τη Βουλιαγμένη, που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της το συγκεκριμένο τίτλο. Η Αβραμίδου με πέντε γκολ και η Μπιανκόνι με τρία (τα δύο στη «δύσκολη» πρώτη περίοδο) ήταν οι κορυφαίες των «ερυθρολεύκων», που κράτησαν τη φιναλίστ του LEN Trophy «άσφαιρη» επί δύο οκτάλεπτα.

Οι πρωταθλήτριες Ιταλίας (μία ομάδα ελαφριά και γρήγορη, με πολύ καλό κολύμπι) προβλήματισαν ως ένα σημείο τον Ολυμπιακό και προηγήθηκαν 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Όταν το συγκρότημα Χάρη Παυλίδη βελτίωσε τις επιστροφές του στην άμυνα και βρήκε λύσεις την επίθεση με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σουτ από πλάγια, έφερε το ματς στα μετρα του και προηγήθηκε 5-3 στο ημίχρονο, παρότι είχε 0/3 στην παίκτρια παραπάνω σε αυτό το διάστημα.

Όταν βελτιώθηκαν και σε αυτό τον τομέα (2-2 στις αρχές της τρίτης περιόδου), οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν 7-3 και «καθάρισαν» τη νίκη, μετατρέποντας το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-0, 2-0, 3-3

Διαιτητές: Βένγκενροτ-Μαρτινέλι (Ελβετία), Κουνίκοβα (Σλοβακία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 5, Ασημάκη, Μαργ. Πλευρίτου, Έμολο, Ελευθεριάδου, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου

ΠΑΝΤΟΒΑ (Στέφανο Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρτζόν 1, Ιλ. Σαβιόλι, Φίσκο, Μ. Σαβιόλι 1, Κεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ντάριο, Ρόκο 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Λασκιαλάντα, Φραντσεσκίνο

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μπιανκόνι (πέναλτι), 1-1 Μπαρτζόν (π.π.), 2-1 Μπιανκόνι (κόντρα), 2-2 Κεϊρόλο (κόντρα), 2-3 Κεϊρόλο (περιφέρεια), 3-3 Αβραμίδου (περιφέρεια), 4-3 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 5-3 Αβραμίδου (περιφέρεια), 6-3 Μπιανκόνι (π.π.), 7-3 Αβραμίδου (π.π.), 8-3 Ελευθ. Πλευρίτου (φουνταριστός), 9-3 Αβραμίδου (πέναλτι), 9-4 Μ. Σαβιόλι (περιφέρεια), 10-4 Αβραμίδου (περιφέρεια), 10-5 Ρόκο (φουνταριστός), 10-6 Μίλο (π.π.)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/6 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Η Πάντοβα είχε 2/4 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Ρόμπινσον, 3΄57΄΄πριν τη λήξη του αγώνα, και η Μαργαρίτα Πλευρίτου στα 58΄΄.

* Η είσοδος των δύο ομάδων για την παρουσίαση έγινε υπό τους ήχους της “Μασσαλιώτιδας”, στη μνήμη των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι. Ανάλογο μήμυνα αναγραφόταν και στα μπλουζάκια που φορούσαν οι παίκτριες των δύο φιναλίστ, όπου απεικονιζόταν και ένα περιστέρι. Για τον ίδιο λόγο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του αγώνα.

Η «χρυσή βίβλος»  
(Οι νικητές του Σούπερ Καπ γυναικών)
2006 Χόνβεντ (Ουγγαρία)
2007 Φιορεντίνα (Ιταλία)
2008 Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)
2009 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2010 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
2011 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2012 Μεντιτερανέα Ιμπέρια (Ιταλία)
2013 Σαμπαντέλ (Ισπανία)
2014 Σαμπαντέλ (Ισπανία)
2015 Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: