Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τρεις νεκροί στην έφοδο Άνδρας καμικάζι στο Σεν Ντενί και όχι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν


Άνδρας καμικάζι στο Σεν Ντενί και όχι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν
Η φωτογραφία φέρεται να εικονίζει την Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν και προέρχεται από ανοιχτή σελίδα στο Facebook  

Παρίσι, Γαλλία
Άνδρας αγνώστων στοιχείων επί του παρόντος και όχι η 26χρονη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν ήταν ο καμικάζι που ανατινάχθηκε κατά την έφοδο των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Σεν Ντενί, δηλώνουν γαλλικές πηγές και επιβεβαιώνει ο εισαγγελέας του Παρισού στον Guardian.

Τον εντοπισμό και τρίτης σορού στο διαμέρισμα της επιδρομής είχε ανακοινώσει νωρίτερα η γαλλική εισαγγελία -ως φαίνεται αυτός είναι ο καμικάζι.

Η έφοδος οδήγησε στο θάνατο του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου Αμπντελχαμίν Αμπαούντ, της 26χρονης ξαδέλφης του Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν και του άνδρα καμικάζι που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι ερευνητές είχαν δηλώσει ότι πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί ανατινάχτηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο. Η αστυνομία πίστευε μέχρι τώρα ότι επρόκειτο για γυναίκα.

Η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, Γαλλίδα υπήκοος, πέθανε στην αστυνομική έφοδο, κατά την οποία έπεσαν περισσότερες από 5.000 σφαίρες, αλλά δεν ήταν η καμικάζι, μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός iTele το βράδυ της Παρασκευής.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού το επιβεβαίωσε στον Guardian: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο καμικάζι δεν ήταν η Χάσνα».

Άγνωστα παραμένουν, εν τω μεταξύ, τα ίχνη του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου Σάλεχ Αμπντεσλάμ.

Βέλγοι και Γάλλοι αξιωματούχοι εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο Αμπντεσλάμ να γκατέλειψε το σχέδιο επίθεσης και τώρα να κρύβεται όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και από τους τρομοκράτες συνεργούς του.

Φερόμενος ως φίλος του φυγά ισχυρίζεται ότι ο Σάλεχ Αμπντεσλάμ βρισκόταν στο Μόλενμπεκ του Βελγίου μέχρι και το βράδυ της Τρίτης παρά το πανευρωπαϊκό κυνήγι για τη σύλληψή του.

Η αρχηγός της γαλλικής αστυνομίας παραδέχθηκε ότι οι Αρχές δεν έχουν ακόμη καμία σαφή ένδειξη για το πού μπορεί να βρίσκεται.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: