Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της Νέο σοκ στην αγορά: Στο άρθρο 99 και η Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη


Μετά τον «Μαρινόπουλο» άλλη μία επιχείρηση ζητά προστασία από τους πιστωτές της.
jet
Η γνωστή αλυσίδα πρατηρίων, μια από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, η Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτημα για ένταξή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για την προστασία από τους πιστωτές, όπως αναφέρει η «Ημερησία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αίτηση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.
Όπως αναφέρουν  πληροφορίες, η εταιρεία είχε εδώ και πολλούς μήνες σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, έχασε μεγάλο μέρος από τα πρατήρια που διέθεσε σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί με καύσιμα και τελικά λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν ήταν δυνατή η προπληρωμή,
Έτσι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, «έχασε» εκατοντάδες πρατήρια σε Πελοπόννησο και Αττική, ενώ περιόρισε την παρουσία της στην Κρήτη.  Στον ισολογισμό του 2014 η εταιρία εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320 εκατ. ευρώ ενώ το προσωπικό που απασχολεί ανέρχεται σε 200 άτομα.
Η Mamidoil είναι η πρώτη εταιρεία εμπορίας που καταλήγει στην κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές, Το δίκτυο της εταιρείας και οι αποθηκευτικοί της χώροι, αρκετές φορές την τελευταία δεκαετία αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με επενδυτές, χωρίς όμως να καταλήξουν. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, και πριν η εταιρεία χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της, ενδιαφέρον για τη Mamidoil είχε δείξει μεγάλη ρωσική εταιρεία που ήθελε να επεκταθεί στην ελληνική αγορά.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την αίτηση για το άρθρο 99 του Μαρινόπουλου έρχεται μια ακόμη μεγάλη εταιρεία να επιβεβαιώσει ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται στα όριά της και εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν τα «κανόνια» που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την οικονομία.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: