Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η συμφωνία με την Cosco, ήταν μόνο το κεφάλι του δράκου...



«Η συμφωνία με την Cosco είναι μόνο η αρχή, το κεφάλι του δράκου. Θα ακολουθήσουν τα χέρια, τα πόδια, ολόκληρο το σώμα του» δήλωσε ο κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα, Ζου Σιαολί, λέγοντας, πως, η συγκεκριμένη συμφωνία δείχνει...
την εμπιστοσύνη της Κίνας στην ελληνική αγορά.
«H σημασία του προγράμματος της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά δεν αφορά μόνο την ελληνοκινεζική συνεργασία στο ίδιο το λιμάνι, αλλά αποτελεί ένα σύμβολο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σύμβολο της εμπιστοσύνης της Κίνας στην ελληνική αγορά» τόνισε ο Ζου Σιαολί, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ο κινέζος πρεσβευτής, χαρακτήρισε «ορόσημο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, τονίζοντας πως «συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση, αναβαθμίζει την εικόνα της Ελλάδας και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στην κινεζική διπλωματία, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία».

Οι σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με τον κ. Σιαολί «εισέρχονται τώρα σε μια νέα εποχή και υπάρχει μια πολύ καλή ευκαιρία για την επέκτασή τους δια της συνεργασίας, οι προοπτικές για την οποία βρίσκονται μπροστά μας». 

«Υπάρχει πολλή ενέργεια για συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στον εμπορικό , αλλά και στον πολιτιστικό και τον επιστημονικό» υπογράμμισε, ενώ ενημέρωσε πως έχει δεχτεί δεκάδες αιτήσεις από αντιπροσωπείες από την Κίνα, που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Ελλάδα. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: