Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η υποκρισία του Αλέξη και της Αλέκας.


Η υποκρισία του Αλέξη και της Αλέκας... (μέρος 1ο)

Τα έλεγα και σε προηγούμενη ανάρτηση πως ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έχουν αρχίσει να μοιάζουν επικίνδυνα!

Αλλά η υποκρισία φαίνεται να μην έχει όρια για τους αρχηγούς των δύο εν λόγω κομμάτων.

Σήμερα στη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και χτες σε αυτή της Αλέκας Παπαρήγα τους άκουσα να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ πως είναι ίδιο με τη ΝΔ επειδή οι σοσιαλιστές έχουν στις "τάξεις" τους τον Γ. Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, για τα μέτρα που προτείνει για τη χώρα μας.

Και καλά ας αφήσουμε το γεγονός ότι αυτός ο σοσιαλιστής προτάθηκε για τη θέση αυτή από τη συντηρητική Ευρώπη και από την ακόμη πιο συντηρητική Αμερική του Bush και δεν εκφράζει τον εαυτό του, αλλά όλα τα κράτη μέλη του ΔΝΤ και ότι αυτά έχουν αποφασίσει!

Το γεγονός όμως ότι το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα της Γαλλίας έχει συνυπάρξει σε κυβέρνηση της ευρείας Αριστεράς (Plural Left), μαζί με το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην οποία ο κύριος Στρος Καν ήταν υπουργός δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε!!

Στην οικογένεια δηλαδή που ανήκουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (ναι ούτε εγώ το ήξερα ότι άνηκαν στην ίδια ευρωομάδα!!) ανήκει και το ΚΚ Γαλλίας, και αυτό έχει κυβερνητικό παρελθόν με τον Στρος Καν... Αυτό λοιπόν είναι ή δεν είναι υποκρισία??

Η υποκρισία του Αλέξη και της Αλέκας... (μέρος 2ο)

Έλα όμως που για να υπερασπιστούν (ο Αλέξης και η Αλέκα) ακόμη περισσότερο το κοινό, πλέον, μότο "όλοι ίδιοι είναι" έφεραν και το παράδειγμα του επίτροπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια!

Ο Ισπανός σοσιαλιστής είναι ένας από τους 5 συνολικά μη συντηρητικούς επιτρόπους σε σύνολο 27 (πάει και αυτό ανάλογα με τις κυβερνήσεις...). Οι αποφάσεις στην ευρωπαϊκή επιτροπή λαμβάνονται με πλειοψηφία, αλλά είναι γνωστό πως ουδέποτε βγάζει κανείς προς τα έξω τις διαφωνίες και όλες οι αποφάσεις παρουσιάζονται ως ομόφωνες!! Κάτι σαν το ΚΚΕ ένα πράγμα...

Πέραν όμως από αυτό, οφείλουμε να ενημερώσουμε το υποκριτικό δίδυμο πως το επίσης αδελφό κόμμα της Ενωμένη Αριστεράς της Ισπανίας έχει συνεργαστεί εκλογικά πολλές φορές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, το κόμμα δηλαδή του Χοακίν Αλμούνια!

Πείτε μου λοιπόν! Είναι ή δεν είναι και αυτό υποκρισία??

Η υποκρισία του Αλέξη και της Αλέκας... (μέρος 3ο)

Καλά δε ξέρω πως είναι δυνατόν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στον ίδιο ευρωπαϊκό πολιτικό σχηματισμό!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν περιποιηθεί το ένα κόμμα το άλλο με το κατάλληλο λεξιλόγιο! Και επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που και τα δύο κόμματα έχουν κατηγορήσει το ένα το άλλο για την ιδεολογία του!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΚΚΕ για την επαναστατική ιδεολογία του. Και το ΚΚΕ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του Μάαστριχτ κοκ.


Η μεγάλη πλάκα είναι το γεγονός πως το ΚΚΕ λέει ότι δεν μασάει τα λόγια του, όπου κι αν βρεθεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πως λέει τα ίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό... Στο εσωτερικό δηλαδή τρώγονται και στο εξωτερικό συνεργάζονται αγαστά...

Είναι ή δεν είναι και αυτό υποκριτικό??

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: