Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος: «Έχω όραμα για την Ελλάδα»




του Γιάννη Μακρυγιάννη

Το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, που είναι εφικτό, επιβεβλημένο και αυτονόητο, όπως είπε, περιέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Θησείο με αφορμή την 35η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος στις 3 Σεπτέμβρη. Ο κ. Παπανδρέου έκανε άνοιγμα τους μετριοπαθείς και αναποφάσιστους ψηφοφόρους, λέγοντας «σας καλώ να συμβάλουμε όλοι στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, και σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον, μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε». Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «εγερτήριο» όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί και όλων εκείνων που δεν ανέχονται να βλέπουν τον πλούτο της χώρας μας να ιδιοποιείται από λίγους, ισχυρούς και ημέτερους.

«Σε αυτές τις εκλογές, δεν συγκρούονται απλά δύο κόμματα» είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά «δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές επιλογές για την πατρίδα. Συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την Ελλάδα. Εκείνοι εκπροσωπούν την πελατειακή και αδιαφανή διαχείριση του πλούτου. Αυτό που βρίσκεται στην ρίζα της διεθνούς κρίσης. Αυτό που εκπροσωπεί και η διεθνή συντήρηση. Αυτό που οδήγησε την Ελλάδα να βιώνει την βαθύτερή της κρίση από την εποχή της μεταπολίτευσης. Εμείς εκπροσωπούμε την πρόοδο, μια πορεία δημιουργίας για τη χώρα, βασισμένη σε αξίες και αρχές Δικαίου. Με σεβασμό στον πολίτη και τα δικαιώματά του».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι φυγομαχεί στα δύσκολα, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ότι καταρρέει κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησε η ίδια και οι πολιτικές της.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία. Σε κάθε βαθμίδα της διοίκησης και της λειτουργίας της Πολιτείας μας. Ηγεσία που δίνει η ίδια πρώτη το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Αποδεικνύοντας με κάθε της πράξη ότι σέβεται θεμελιώδεις αξίες που τόσο αναζητάμε όλοι» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύτηκε «για μία ηγεσία που θα ξεκινήσει τις ανατροπές από την ίδια την εξουσία. Εμείς θα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία και πάλι σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: