Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιμέτωπος με τα συνδικάτα στη ΔΕΘ...


«Θερμή» υποδοχή από τους διαδηλωτές για τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη...
Σε «κόκκινη ζώνη» θα μετατραπεί και φέτος η περιοχή μπροστά από το βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα εγκαινιάζει την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα σχηματίσουν κλοιό έξω από το κτίριο και θα αποκλείσουν τους γύρω δρόμους, ενώ από νωρίς το απόγευμα θα αποκλειστούν όλες οι ...
κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Στις 6.30΄το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο συγκεντρώσεις, στην Καμάρα και στην πλατεία Σιντριβανίου από το ΠΑΜΕ και από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Έτσι, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ όταν ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την καθιερωμένη ομιλία του τους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της ΔΕΘ οι διαδηλωτές από τα τρία σημεία της πόλης θα συγκλίνουν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ.

«Κλειδί» για την περιφρούρηση των διαδηλώσεων θεωρούν οι αστυνομικοί την πρόσβαση διαδηλωτών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συσκέψεις με τη συμμετοχή και των πρυτανικών αρχών και όπως έγινε γνωστό διευκρινίστηκε ότι ισχύει η εντολή της Εισαγγελίας για επέμβαση της Αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον σημειωθούν αυτόφωρα κακουργήματα.

Την κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τα άλλα συλλαλητήρια θα εποπτεύουν τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο «Βελλίδειο», την Καμάρα και το αστυνομικό μέγαρο, αντίστοιχα.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη άρχισε χθες με συμβολικές καταλήψεις των κτιρίων της Νομαρχίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το μεσημέρι απέκλεισε για μια περίπου ώρα την κεντρική είσοδο του κτιρίου του ΕΒΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις εργαζομένων σε βιομηχανίες και για την εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας.

Νωρίτερα, εμποροϋπάλληλοι και μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν και αυτοί για μια περίπου ώρα το κτίριο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο, ενώ επισήμανε ότι δεν θα είναι εθιμικό, ούτε εθυμοτυπικό, αλλά «συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, καταγγελίας και ανατροπής».
NEA



Δεν υπάρχουν σχόλια: