Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Συγκροτεί μέχρι αύριο την κυβέρνηση του ο Γιώργος

Μέχρι αύριο που θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου - και θα ορκιστεί την Τετάρτη - είναι φυσικό οι...ενδιαφερόμενοι (και όχι μόνο) να αγωνιούν. Όπως ήδη έχουμε πει η νέα κυβέρνησης θα αποτελείται από 15 υπουργεία και 35 υπουργούς και υφυπουργούς (με τον Γ. Παπανδρέου να παίρνει και το Υπουργείο των Εξωτερικών).
Η συντριπτική ήττα της ΝΔ που ανάγκασε τον Κ.Καραμανλή να βγει άρον-άρον στη σύνταξη και να αποχωρήσει από την πολιτική (όπως είχαμε γράψει εδώ και καιρό αλλά και χθες ότι θα γίνει) επιτρέπει στον Γ. Παπανδρέου απερίσπαστο να ενεργήσει "τις πρώτες 100 ημέρες" χωρίς στην ουσία αντιπολίτευση με πανίσχυρη λαϊκή εντολή.

Στην Ιπποκράτουςμπορεί τα χαμόγελα να περισσεύουν αλλά γνωρίζουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστα. Για παράδειγμα την επόμενη Δευτέρα που θα αποκαλυφθούν οι συμφωνίες για τα Ιμια (οι πραγματικές...)και τα άλλα ντοκουμέντα που έρχονται καθιστούν περίπου αδύνατη την αξιοποίηση του Θ.Πάγκαλου. Η άνετη επικράτηση του Γ.Παπανδρέου ίσως τον οδηγήσει στην πρόταση (που υποχρεωτικά πρέπει να γίνει αποδεκτή) στη θέση του επιτρόπου στην ΕΕ να μετακομίσει ο Ε.Βενιζέλος. Το νέο Μαξίμου στα πρότυπα του Λευκού Οίκου θα επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις σε πολλούς...
Η "επόμενη ημέρα" που είναι η συγκρότηση μιας "έτοιμης ομάδας για να κερδίσει τη μάχη" ξεκινάει...

orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια: