Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ

Δεκτή από την Επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ έγινε η πρόταση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την χρηματοδότηση με 7.5 εκατ. ευρώ της δράσης για την Ικανότητα Ταχείας Αντίδρασης της ΕΕ σε περίπτωση φυσικών καταστροφών


Κατά την ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2010 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ σειρά προτάσεων των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Προπαρασκευαστική Δράση για την Ικανότητα Ταχείας Αντίδρασης της ΕΕ σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Με τις εν λόγω προτάσεις διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των υπαρχόντων κοινοτικών υποδομών και εργαλείων που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο φυσικών καταστροφών.




ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Οι επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών και Προϋπολογισμού υιοθέτησαν τροπολογίες του Eυρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη στο σχέδιο γενικού προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2010 σχετικά με την αύξηση του ποσού για το Ταμείο Ένταξης. Το Ταμείο Ένταξης έχει ως σκοπό την υποστήριξη των προσπαθειών των Κρατών-Μελών για την διευκόλυνση της ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, σύμφωνα με τις πολιτικές κατευθύνσεις που το Ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη υιοθετήσει με την σχετική "έκθεση Λαμπρινίδη".

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ




3 +1 ερωτήσεις για τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Κρίτωνα Αρσένη


Τη διαρκή περιβαλλοντική υποβάθμιση της Στερεάς Ελλάδας και τις απειλές για τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία διυλιστηρίων σε απόσταση αναπνοής από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αφορούν 3 νέες ερωτήσεις που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ



7+1 ερωτήσεις για την απαξίωση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και το Χωροταξικό Βιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Κρίτων Αρσένης


Τα έξι χρόνια απαξίωσης των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κατά την κυβέρνηση Καραμανλή και την υπουργία Σουφλία, και την παράλληλη χαλάρωση του καθεστώτος προστασίας τους, με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες αναδεικνύουν 8 νέες ερωτήσεις που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: