Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ο Βγενόπουλος καίει τον «αέρα» των Σκοπιανών



Με μία κίνηση ΜΑΤ ο Ανδρέας Βγενόπουλος «πάγωσε» τη λειτουργία των κρατικών αερογραμμών των Σκοπίων που πετούν με το όνομα Μακεδονικές Αερογραμμές.

Παράλληλα έβαλε κυριολεκτικά τα γυαλιά στην αντίδικο του υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αντί να σκέφτεται πρακτικές κινήσεις για να φέρει σε δύσκολη θέση τους Σκοπιανούς, προτίμησε –σύμφωνα με την αγωγή Βεγνόπουλου- να ευνοεί την AGEAN του Βασιλάκη, στις πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη.



Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά την τελετή έναρξης της "Olympic Air" στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο "Μακεδονικές Αερογραμμές.
"Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα", συμπλήρωσε ο κ. Βγενόπουλος.


Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της "Olympic Air" με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία "Μακεδονικές Αερογραμμές", η οποία θα είναι έτοιμη να πετάξει σε λίγους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι "θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι".

Αναφερόμενος εμμέσως στη δικαστική κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.

Τα εγκαίνια της νέας εταιρείας "Olympic Air", έγιναν το πρωί σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών στη χώρα μας.

Ακολούθησε η πρώτη επίσημη πτήση προς Θεσσαλονίκη. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία αφού έχει και συμβολικό χαρακτήρα .

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον κ. Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Σε αυτό επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, τα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου "που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας".

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι "δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες".

Ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Γιάννη Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.

orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια: