Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Κυβέρνηση: Αρμοδιότητες και προγραμματικές στην ατζέντα


του Γιάννη Μακρυγιάννη

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργών και των υφυπουργών για να συμπληρωθεί το παζλ και να αναδειχθούν οι ισορροπίες και οι σχέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Παράλληλα και μετά τις τελετές παραδόσεων και παραλαβής των υπουργείων οι υπουργοί αρχίζουν να ετοιμάζουν τις προγραμματικές δηλώσεις τους, οι οποίες θα αρχίζουν να συζητούνται στη Βουλή την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν αρχικά την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε υπουργείο και να αναφέρουν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για κάθε τομέα. Όλα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο με το οποίο θα εμφανιστούν οι υπουργοί στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια θα υπάρξει η εκλογή του νέου προέδρου του κοινοβουλίου, θέση για την οποία το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο και των επτά νέων αντιπροέδρων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: