Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινά το νοικοκύρεμα των οικονομικών

Tην ερχόμενη εβδομάδα – πιθανότατα - κλιμάκιο της Κομισιόν αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας και να έχει τις πρώτες επαφές με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας ενόψει και του ΕΚΟΦΙΝ της 20ης Οκτωβρίου, όπου θα γίνει το πρώτο επίσημο ραντεβού του νέου υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο Χ. Αλμούνια.

Η χορήγηση παράτασης προβλέπεται από τη σχετική κοινοτική διαδικασία μόνο που η Ελλάδα από το άρθρο 104 παρ. 7 που βρίσκεται σήμερα, θα μεταφερθεί στο άρθρο 104 παρ. 9 που προβλέπει στενή κοινοτική εποπτεία της οικονομίας της, κάτι που θα ήταν δυσάρεστο αν σε αυτό το σκαλοπάτι βρισκόταν μόνη της, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο ίδιο επίπεδο θα βρεθούν τελικά και πολλές άλλες κοινοτικές χώρες και πιθανότητα η Γαλλία.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα εκφράσει στο μέλλον και νέα αδυναμία εκπλήρωσης των προθεσμιών που θα ορίσει το ΕΚΟΦΙΝ μετά από σχετική εισήγηση της Κομισιόν, η χώρα μας μπορεί να υποστεί σοβαρές ποινές όπως είναι η αναστολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων από το ταμείο της Συνοχής, καθώς και η ενδεχόμενη επιβολή προστίμου.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: