Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

"Συμμετοχή για να βγει η χώρα από την εντατική"

Χρονιά για την εμπέδωση ριζικών αλλαγών χαρακτήρισε το 2010, ο πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα καλέσει σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους για τις τομές που πρέπει να γίνουν σε φορολογικό, ασφαλιστικό και πολιτικό σύστημα, λειτουργία του κράτους, υγεία και παιδεία.

Επεσήμανε, ότι μετά την εκλογή της ηγεσίας στη ΝΔ, θα ζητήσει συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Κ. Παπούλια, για τη διαφθορά και την ανομία.

"Αναλάβαμε την ευθύνη και δεν ψάχνουμε άλλοθι στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης", είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του 2010 είναι μόνο ένα πρώτο βήμα για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Σημείωσε ότι η διεθνής κρίση απλά επιδείνωσε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά

"Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων για να βγει το συντομότερο η χώρα από την εντατική", σημείωσε ο πρωθυπουργός σε δήλωση του μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση βάζει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο, ενώ υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται βρίσκονται σε συνάφεια με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, "στηρίζει τους ασθενέστερους με την ανάπτυξη, με την επένδυση σε νέους τομείς" και γίνεται το "πρώτο βήμα για να κλείσει ο κύκλος της ανασφάλειας".

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "κάνουμε τις ρήξεις με τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν".

"Ο σημερινός προϋπολογισμός είναι ένα πρώτο βήμα", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι "ξεκινάμε το νοικοκύρεμα για τα δημόσια οικονομικά: Να ξέρει ο πολίτης ότι φορολογείται δίκαια, που πάνε τα λεφτά του, ότι κανένας δεν θα μείνει στο περιθώριο και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερη υγεία, παιδεία, πρόνοια και περιβάλλον".

"Δεν μας φταίει καμία διεθνής κρίση", υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. "Όσο δεν κάνουμε τις ρήξεις με τα μεγάλα προβλήματα, τόσο θα μας οδηγούν σε νέες κρίσεις. Όσο δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε, τόσο δεν θα παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές, τόσο η οικονομία θα παραμένει στάσιμη", τόνισε και πρόσθεσε: "Όσο δεν χτυπάμε τα προβλήματα στη ρίζα τους, τόσο θα καλείται η οικογένεια να πληρώνει τα σπασμένα άλλων".

Εθνικός διάλογος και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα ο "εθνικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για να αποφασίσουμε μαζί τις μεγάλες τομές", ενώ γνωστοποίησε ότι αμέσως μετά την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, θα ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,για να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα της διαφθοράς.

"Το σχέδιό μας είναι συνολικό και είμαστε στα πρώτα βήματα. Θα δώσουμε λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη χώρα μας και στους πολίτες", τόνισε, σημειώνοντας ότι "θα προχωρήσουμε σε ανατροπές, ακόμα κι αν θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις, γιατί έχουμε εντολή".

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στην ομιλία του με τη φράση: "Μπορούμε και θα πετύχουμε".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: